Zeci de școli și grădinițe din Timiș nu au autorizație de securitate la incendiu. Marin Popescu: „Am dorit să readucem problema în actualitate”

Din cele 600 de unități de învățământ din Timiș, 84 nu au autorizație de securitate la incendiu. Prin urmare, inspectorul școlar general Marin Popescu spune că se va adresa autorităților locale pentru a lua măsurile necesare, mai ales că activitatea în unitățile de învățământ este redusă.

,,Noi am solicitat ISU Banat lista clădirilor și unităților care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu la nivel de județ. Vom solicita autorităților publice locale o analiză din perspectiva nevoilor școlilor. Ca urmare a faptului că nu se desfășoară activitate în unitățile de învățământ sau și dacă se face, e la un minim de desfășurare – sunt profesori puțini care susțin orele din clasă, restul fiind în regim de telemuncă, o intervenție este benefică și se poate realiza cu eficiență maximă. Mai mult decât a atenționa și a fi alături de primării și consilii locale nu putem să facem. Am dorit să readucem problema în actualitate, pentru că am văzut ce se întâmplă. Lumea spune <<Lasă că merge și așa, nu are ce să se întâmple>>, dar nu ne dorim incidente în niciun domeniu”, spune Marin Popescu, inspectorul școlar general.

În Timișoara, 16 unități de învățământ se regăsesc pe lista instituțiilor fără autorizație. Este vorba despre: Liceul de Arte Plastice (2 corpuri), Școala Generală 30 (un corp de clădire), Liceul Waldorf (3 corpuri), Liceul Teoretic Lenau (2 corpuri) Liceul Teoretic William Shakespeare (un corp), Grădinița cu Program Prelungit 26 (un corp), Liceul Electrotimiș (un corp), Colegiul Tehnic Casa Verde (un corp), Colegiul Național Bănățean (un corp), Colegiul Loga (un corp), Colegiul Vlad Țepeș (un corp), Liceul Grigore Moisil (un corp), Liceul Baptist (un corp), Colegiul Dimitrie Leonida (un corp), Grădinița PP36 (un corp) și Liceul Logos (unul).

leader board 728 x 90 px

În orașele din Timiș, unități care se regăsesc pe lista instituțiilor fără autorizație de incendiu sunt – Școala Gimnazială ,,Harul” din Lugoj, Clubul Leilor din Lugoj, Liceul Teoretic ,,Traian Vuia” Făget, o unitate în Recaș, o grădinița din Jimbolia și o școala de clasele I – IV din Buziaș. De asemenea, alte opt unități private, în special grădinițe, se regăsesc pe această listă.