Zeci de pasionați de biciclete, la „petrecerea de pietoni”

Bulevardul Vasile Pârvan a fost luat cu asalt duminică după-amiază de foarte mulți oameni dornici de mișcare. Bicicliști profesioniști, simpatizanți ai acestei modalități de transport sau oameni pasionați de activități în aer liber au participat la cursele organizate de Verde pentru Biciclete Fest.

Deși vremea a fost destul de neprietenoasă și a jucat multe feste, evenimentul a fost un succes, determinat de numărul mare de participanți la activități. Cursele de 3 ture (9 km) sau 8 ture (20 km), dar și cursa pentru copii au fost cele care au dat startul festului cu sloganul „petrecere de pietoni”. Pe lângă cei înscriși la curse, au existat și mulți voluntari, care s-au asigurat de buna desfășurare a întrecerilor.

Chiar dacă în celelalte zile, Bulevardul Vasile Pârvan este una dintre cele mai aglomerate străzi din oraș, duminică a fost blocat pentru a face loc cursului de prim ajutor SMURD, activităților de lectură, de reciclare, testării de biciclete Pegas și „joaca” cu Bicicleta Beată. Aceasta este construită pentru a ne da seama de pericolele care îi pândesc pe bicicliști atunci când se urcă pe șa după ce au consumat alcool. A fost „verde” și la relaxare.

Seara a adus o sesiune de yoga, direct pe asfalt, întreruptă însă de o scurtă ploaie. Totuși, această întâmplare nu i-a demoralizat pe participanți, care s-au îndreptat spre Pasajul Michelangelo, atrași de ritmurile muzicii. Petrecerea s-a terminat cu un concert susținut de Alex Ștefănescu, participant la finala „Românii au talent”.