Zeci de muncitori sezonieri au plecat din Timișoara spre Austria! Este prima călătorie cu trenul, scutită de restricții de frontieră

Aproximativ 80 de români au plecat spre Austria din Gara de Nord din Timișoara. Garnitura a fost pusă la dispoziție în condiții speciale și este prima călătorie de acest fel, lipsită de restricții de frontieră.

Români din mai multe județe din țară au plecat din Gara de Nord din Timișoara duminică, toți cu gândul la un trai mai bun. Cei mai mulți dintre ei vor lucra în sistemul de îngrijire a persoanelor vârstnice. Până la îmbarcare, au fost impuse reguli de distanțare, iar specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș au făcut triajul epidemiologic.

Trenul a fost pus la dispoziție în urma unui acord între CFR și compania Austriacă, iar cele 10 vagoane, care în mod normal au 350 de locuri, au fost organizate astfel încât fiecare român să călătorească singur într-un compartiment de tip cușetă. De asemenea, în Austria vor fi testați, iar abia după ce se dovedește faptul că nu au coronavirus vor putea merge la muncă.