Zeci de mii de articole pirotehnice, confiscate de jandarmii din Banat în doar câteva zile

Acțiunile desfășurate de jandarmi dau roade. Zeci de mii de petarde au fost confiscate doar în ultimele zile.


Spre exemplu, în zona Pieței Agroalimentare „Timișul” din Lugoj, oamenii legii au reușit să reducă masiv veniturile comercianților ilegali de petarde și țigarete.

Ultimele două acțiuni desfășurate la Lugoj s-au lăsat cu peste 6.500 de articole pirotehnice confiscate, în prima etapă a controlului fiind ridicate de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș 4.670 de petarde. În cadrul acestei acțiuni desfășurate la Lugoj, jandarmii au depistat două persoane care ofereau spre vânzare, în piața orașului,  produse pirotehnice fără a îndeplini condițiile legale. Articolele pirotehnice au fost confiscate, iar celor doi comercianți le-au fost întocmite acte de constatare, conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Alte 1.900 de produse pirotehnice, dar și 400 de țigarete netimbrate ascunse în zăpadă în spatele Pieței Timișul, au fost descoperite de către jandarmi, care le-au ridicat în vederea confiscării. În acest caz nu a fost descoperit încă deținătorul și vânzătorul produselor respective.

Și în Caraș-Severin jandarmii „s-au bucurat” de o captură serioasă de produse pirotehnice. Peste 38.000 de articole într-o singură zi! Acestea se aflau la o societate comercială care nu avea documente privind autorizația de deținere și comercializare a produselor pirotehnice.

Jandarmii vă reamintesc faptul că efectuarea oricăror operațiuni cu articole pirotehnice fără drept constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.