Stăpânul cifrelor! Lugojeanul Sergiu Novac, cel mai bun matematician din vestul țării, premiat de Ministerul Educației Naționale

Ministerul Educației Naționale a răsplătit și în acest an performanța olimpicilor români care s-au remarcat în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaționale, pe diverse discipline școlare.

Municipiul Lugojul se mândrește cu tânărul Sergiu Novac, considerat copil minune al matematicii, elev la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, care a fost distins cu Diploma de Excelență.

Sergiu Novac a obținut această distincție ca urmare medaliei de argint de la Balcaniada de matematică din acest an. Alături de el, au fost recompensați câștigătorii a 255 de premii obținute la olimpiadele internaționale sau naționale pe discipline, profesorii acestora, dar şi școlile din care provin laureații.

Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, prestigioasă instituție de învățământ lugojeană, care a format de-a lungul timpului numeroși elevi valoroși, a fost premiat cu o Diplomă de Onoare, în semn de prețuire pentru rolul avut în pregătirea talentatului matematician.

Sergiu Novac este component al lotului național al României de matematică, câștigând de mai multe ori olimpiada națională pe ramură. A fost distins anul trecut și cu Trofeul de Excelență în educație de către Primăria Lugoj.