Vila din Munții Banatului în care a învățat Regele Mihai se redeschide! E tabără școlară!

Marius Bălean, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, a anunțat redeschiderea Vilei Klaus, de la Crivaia, după ce timp de zece ani monumentul istoric a stat abandonat!

O adevărată bijuterie, Vila Klaus va fi repusă începând cu 2019 pe harta taberelor școlare din România, ceea ce, spune directorul instituției, este o mare realizare. Asta în contextul în care în România se închid anual tabere școlare și nu se deschide nimic în loc. „În urmă cu șase luni, când am venit la Direcția de Sport și Tineret Caraș-Severin, obiectivul meu principal a fost să identific surse de finanțare și să le atrag, lucru pe care l-am și făcut. Atât pe partea de sport, cât și pe partea de tineret. Avem rezultate remarcabile și pentru nivel național, și pe sport, și pe tineret. Am avut peste 120 de competiții organizate și la care am fost parteneri, dintre care trei campionate naționale. Am contribuit la aducerea lotului olimpic de gimnastică – juniori la Reșița, am derulat programul național «România în mișcare», unde am accesat două subprograme, unul pentru structuri sportive și celălalt adresat sportului pentru toți, copiilor de gimnaziu. Pe partea de tineret, avem două tabere naționale, una socială și una pentru persoane cu handicap, la mare, iar la centrul de agrement Râul Alb am avut aproape 1000 de persoane care ne-au trecut pragul. O realizare importantă, atât pentru județ, cât și la nivel național, pe partea de tineret, este redeschiderea taberei de la Crivaia, Vila Klaus, lucru care nu s-a întâmplat de mulți ani în România. S-au făcut lucrări de igienizare și reparații, s-a schimbat mobilier și o putem reintroduce în circuitul național. A fost închisă 10 ani!”, a declarat Marius Bălean.

Vila Klaus ar fi fost locuită, spun istoricii, timp de un an și de Regele Mihai, elev la acea vreme în școala primară. Aceeaşi vilă a însemnat loc de odihnă pentru regele Carol al II-lea, când venea la vânătoare în Munții Banatului, şi tot aici au fost cazați Nicolae și Elena Ceauşescu, când au vizitat Reşiţa, în 1971.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/