Pensiunile din zona Banatului Montan, pline până la refuz de Revelion

Turiștii care și-au rezervat locuri pentru Revelion în stațiunile din Munții Banatului sunt așteptați cu bucate tradiționale, țuică, vin fiert, foc de tabără și petreceri tematice sau carnaval cu măști, dar și cu multă aglomerație, unitățile de cazare din zonă fiind la mare căutare.

Administratorii cabanelor, pensiunilor și hotelurilor din stațiunile din Munții Banatului, județul Caraș-Severin, s-au pregătit astfel încât turiștii care petrec Revelionul în această zonă să aibă parte de sărbători așa cum își doresc.

Astfel, administratorii unei pensiuni din stațiunea Crivaia au pregătit trei petreceri tematice în cadrul sejurului de Revelion. În timpul acestora, turiștii trebuie să poarte costume specifice. Este vorba de o petrecere cu tematică „super eroi”, una cu „meserii”, iar cea de-a treia „rock”, turiștii putând să ia parte și la un concert rock. De asemenea, turiștii sunt așteptați cu bucate tradiționale, friptură, vin sau țuică fiartă.


Persoanele care doresc să petreacă Revelionul în pensiunea din Munții Banatului pot plăti sejurul și cu tichete de vacanță. Un pachet de trei nopți, în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, costă 1.100 de lei de persoană, în cameră dublă cu balcon, iar pentru copii, tariful este de 300 de lei. Pentru un sejur de cinci nopți, o persoană trebuie să scoată din buzunar 1.390 de lei, iar pentru copii se percep 390 de lei.

De asemenea, administratorii unei cabane din stațiunea Semenic îi așteaptă pe turiști, de Revelion, cu platouri țărănești în timpul cinei din noaptea dintre ani, cu tobă, cârnați, caltaboși, ceapă roșie, slănină, jumări și brânză telemea.

Totodată, un alt hotel din stațiunea Văliug a pregătit petreceri tematice de Revelion, iar turiștii sunt așteptați cu foc de tabără și țuică fiartă din partea casei. De asemenea, clienții sunt invitați la cina festivă de Revelion, iar în noaptea dintre ani vor veni copiii din sat cu Plugușorul. Prețul unui sejur de patru nopți este de 1.300 de lei de persoană.

Proprietarii de cabane, pensiuni şi hoteluri din zona Muntele Mic au prețuri cuprinse între 1.000 și 1.300 de lei de persoană pentru un sejur în care este inclusă și cina festivă de Revelion, iar zona montană este rezervată 100%. De asemenea la Rânca, județul Gorj, antreprenorii s-au întrecut în oferte pentru a atrage turiștii de Revelion. Prețul unui pachet de cinci nopți, la unităţi turistice de trei margarete, cu toate mesele incluse și muzică live, costă aproximativ 1.500 de lei, fiind acceptate și vouchere de vacanță.

Prețurile pachetelor turistice pentru Revelion au rămas la fel ca anul trecut, potrivit preşedintelui asociaţiei care reprezintă interesele proprietarilor de pensiuni şi hoteluri din zona montană Rânca, Constantin Pănescu.

Ca bonus, sunt organizate carnavaluri cu măşti, muzică live şi băutură la discreţie.

„În proporție de 90% avem închiriat pentru Revelion. Am avut 100% de Crăciun, am reușit să mulțumim turiștii, oferim produse tradiționale. Pregătim diverse surprize. Ca în anii precedenți, noi avem o super ofertă, în jur de 1.500 de lei cinci nopți, șase zile, cu mic dejun, cină în fiecare zi, dar avem, spre surpriza tuturor, două mese festive, în noaptea de Revelion, cu toate produsele, cu fel și fel de aperitive, atât tradiționale, cât și europene, cu sărmăluțe, cu pește, ruladă de somon, torturi, open bar la orice dorește clientul să bea, formație cu soliști. Avem carnaval cu măști, cu curcan la proțap, cu carne de la garniță, cum făceau bunicii odată, pălincă, țuică, dj, concurs la care premiul I este un Crăciun gratis la Rânca”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Constantin Pănescu, proprietarul unui complex turistic situat la baza principalei pârtii de schi din Rânca.

La o altă pensiune nu se mai găsesc locuri de cazare pentru Revelion din noiembrie. „430 de lei de persoană, pe noapte, în pensiune completă, numai cu produse tradiționale pregătite aici. La noi sunt ocupate toate camerele de mult. Sunt turiști români. O parte din cei care au venit au mai fost la noi, este a cincea oară, deja sunt fidelizați. Avem lăutari. Este și zăpadă pentru schi”, a precizat, pentru MEDIAFAX, administratorul unei vile din Rânca.

În acest an sunt acceptate și vouchere de vacanță.