Zeci de metri pătrați de patriotism, dedicați Centenarului

Tineretul Național Liberal din Caraș-Severin marchează Anul Centenarului prin proiectul „Caravana Tricolorul”.

Un steag uriaș a ajuns astăzi în Centrul Civic al Reșiței. Tricolorul a fost ținut de tinerii liberali, fiind preluat de la colegii lor din județul Timiș. „Această acțiune este demarată de TNL Național și are ca scop celebrarea Centenarului Marii Uniri și promovarea, cu această ocazie, a drapelului național. În realizarea Marii Uniri de la 1918, trebuie să nu uităm că un rol important l-a avut și I. C. Brătianu (cunoscut și ca Ionel Brătianu, președinte al PNL). Vreau să mai menționez că în această acțiune am fost susținuți și de OFL Reșița și OPV3, mai exact toate structurile PNL Reșița”, a declarat Alfred Loba, președintele TNL Reșița.

Un tricolor uriaș a ajuns astăzi și în centrul municipiului Caransebeș, în mod simbolic pentru efortul admirabil al unei generații. Steagul are o dimensiune de 30 de metri lungime și 10 metri lățime.

„100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de la momentul schimbării prin oameni extraordinari, adevărate modele de urmat. În Caraș-Severin momentul Centenarului este marcat în Caransebeș, Bocșa, Reșița și Măureni, după care tinerii liberali vor preda drapelul colegilor din județul Hunedoara”, ne-a declarat Florin Dumitra, reprezentant al TNL Caransebeș.

Sărbătorind Anul Centenarului, Tineretul Național Liberal a lansat Caravana Tricolorul, încă de pe data de 18 septembrie, acțiunea având loc la nivel național. Astfel, tinerii din PNL poartă drapelul prin toate județele țării, iar pe 25 noiembrie tricolorul va fi arborat la Alba Iulia.