Episcopia Caransebeșului pregătește ghiozdanul cu bucurii pentru copiii nevoiași

Episcopia Caransebeșului inițiază o nouă campanie din aceste zile pentru ca și copiii din familiile defavorizate să simtă magia sărbătorilor. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, până în 12 decembrie se derulează o nouă campanie umanitară destinată copiilor proveniți din familii nevoiașe din întreg județul Caraș-Severin.

La fel ca în cazul precedentei campanii – „Ghiozdanul cu bucurii” – și de această dată organizarea la nivel eparhial a campaniei se derulează prin Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de cele patru protopopiate, în toate parohiile de pe cuprinsul eparhiei. Și de această dată s-au alăturat campaniei Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Inspectoratul de Jandarmi al județului, Inspectoratul de Poliție Caraș-Severin, precum și alte organizații și instituții la nivel județean.

Campania își propune să sprijine un număr cât mai mare de copii proveniți din familii fără posibilități materiale, de pe întreg cuprinsul județului, prin oferirea, în pragul sezonului rece și la vremea Postului Nașterii Domnului, a unei perechi de încălțăminte noi.

În acest scop, în toate parohiile se va organiza o colectă în bani, iar prin intermediul voluntarilor de la ATOR Banatul de Munte și cei ai instituțiilor și organizațiilor partenere se vor organiza colecte și strângeri de fonduri, la nivelul întregului județ. Banii colectați vor fi centralizați la nivelul celor 10 cercuri pastoral-misionare ale eparhiei și la nivelul filialelor ATOR Banatul de Munte, structuri care vor coordona achiziția și distribuirea ghetelor, în funcție de priorități și de sumele strânse, informează Episcopia Caransebeșului.

Vor fi avuți în vedere, cu prioritate, elevii cu rezultate bune la învățătură, proveniți din familii sărace, în funcție de recomandările unităților de învățământ, ale centrelor sociale și ale parohiilor.

Cei care doresc să sprijine acest demers, prin donații sau sponsorizări în cadrul campaniei, sunt rugați să se adreseze reprezentanților protopopiatelor, preoților parohi, precum și voluntarilor ATOR Banatul de Munte, sau să contacteze persoanele de contact desemnate pentru acest proiect: Pr. Mihai Ciucur – telefon:0734.77.34.77 și Anita Radics – 0726. 56.14.49.