Zeci de indieni prinși la Sânnicolau Mare. Au încercat să intre ilegal în România din Serbia

migranti in microbuz

Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare au depistat miercuri 32 de cetăţeni din India care au încercat să intre ilegal în România din Serbia. Aceștia au fost prinși în timp ce urcau într-un microbuz care urma să-i transporte în Timişoara.

Polițiștii de frontieră au observat miercuri-dimineața, pe DN 59F, un microbuz înmatriculat în judeţul Hunedoara, care staționa între localitățile Dudeștii Vechi și Sânnicolau Mare, în judeţul Timiş. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta era condus de un cetăţean român, iar în interiorul compartimentului marfă se aflau treizeci și doi de cetățeni străini. Aceștia au fost duși la sediul poliției pentru cercetări.

Polițiștii au stabilit că străinii sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenția de a ajunge în vestul Europei.

Șoferul microbuzului, în vârstă de 50 de ani, din județul Cluj, a spus că a preluat grupul de migranţi din apropierea frontierei cu Serbia şi urma să-l transporte în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii fac cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini și trafic de migranţi față de șofer.

indieni frontiera