Primăria își face curat în propria ogradă. Vrea să dea exemplu de „așa DA” pentru timișoreni

cladire stefan
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Primăria Timișoara se pregătește de reabilitarea clădirilor istorice pe care le deține. Primul pe listă este un imobil din zona Traian, aflat într-o stare avansată de degradare.

După ce a decis să supraimpoziteze zeci de proprietari de clădiri istorice lăsate în paragină, Primăria Timișoara a început primele demersuri pentru a-și reabilita imobilele.

Astfel, reprezentanții instituției anunță că prima pe listă se află o clădire din zona Traian, care are nevoie urgentă de lucrări de reabilitare.

Începem reabilitarea clădirilor istorice deținute de instituția noastră. O firmă și-a depus oferta la licitația organizată de Primăria Municipiului Timișoara pentru servicii de proiectare pentru imobilul clădire istorică situat pe str. Ștefan cel Mare la numărul 34. Imobilul prezintă avarii profunde și se află în stadiu avansat de degradare și are nevoie urgentă de lucrări de reabilitare. Acesta se află în proprietatea Municipiului Timișoara. Oferta primită se află în evaluare”, a informat Primăria Timișoara.

promovare banner maxagro

Conform reprezentanților instituției, lucrările de reabilitare vor respecta caracterul istoric al clădirii şi a întregii zone în scopul de a îi pune în valoare potenţialul, identitatea şi substanţa originală. De asemenea, intervenţiile la faţade și acoperiș vor fi executate unitar respectându-se arhitectura existentă. Toate elementele de detalii arhitecturale valoroase, inclusiv accesorii existente vor fi restaurate sau refăcute identic pe bază documentară, iar cromatica faţadelor va păstra caracterul tradiţional.

Strada Ștefan cel Mare este, de asemenea, inclusă în proiectul de regenerare a zonei Traian, unde patru piețe și 12 străzi vor fi reabilitate.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/