Primar tânăr, reacționează la faptele grave ale funcționarilor publici și denunță actele de abuz în serviciu

primar giarmata
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Claudiu Mihălceanu, primarul comunei Giarmata, a sesizat Prefectura Timiș și Agenția Națională a Funcționarilor Publici din România după ce a descoperit, în Ajunul Crăciunului, contracte în care semnătura sa era falsificată. Totul a pornit de la solicitarea de recuperare a două dosare de achiziții publice din SEAP. 

În sesizarea transmisă Prefecturii Timiș, primarul aduce la cunoștință autorităților că în 23 decembrie șeful Biroului APMPD din cadrul primăriei, Lavinia Teodora Mustea, a solicitat recuperarea a două dosare de achiziții publice, ambele din 2021, după ce, în urma unor sesizări cu privire la aceste contracte au fost depistate neconcordanțe între sumele din contracte și cele din notificările online de pe SEAP.

„În urma verificării notificărilor contractelor din SEAP s-a constatat că în contracte sunt depășite plafoanele legale pentru achiziție publică directă offline și am solicitat exemplarele originale ale instituției cu privire la cele două contracte, pentru confruntarea lor. Verificând inclusiv contractele înregistrate în evidențele registraturii primăriei, am constatat diferențe în ceea ce privește suma notificată în SEAP versus suma din contracte. Cu ocazia verificării celor două dosare, am constatat faptul că doamna Frățilă Doina, funcționar public – consilier achiziții publice, a înlocuit în cele două contracte pagina cu prevederile în ceea ce privește valoarea contractului, una fiind nesemnată de subsemnatul, iar alta deține o semnătură care nu nu îmi aparține, fiind falsificată.”, arată primarul în sesizarea depusă la Prefectura Timiș în data de 28 decembrie.

Primarul mai spune și că a sesizat, în 24 decembrie, organele de poliție prin apel la 112 și apoi a depus o plângere scrisă pentru ca fapta descoperită să fie anchetată.

promovare banner maxagro

„Vă înaintez această adresă pentru a vă aduce la cunoștință aceste aspecte și pentru a vă solicita un punct de vedere care să mă îndrume cu privire la măsurile administrative pe care le pot lua în această situație.”, a mai precizat Claudiu Mihălceanu.

Primarul cere un punct de vedere de la Instituția Prefectului cât mai rapid, având în vedere că „nu mai am încredere și siguranță în activitatea doamnei Frățilă Doina și pentru a evita ca acest funcționar public, până la finalizarea cercetărilor, să mai aibă acces la documente”.

În privința plângerii depuse la poliție, aceasta a fost transmisă IPJ Timiș.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/