HAOS. Primăria Timișoara va funcționa cu 3 organigrame: „Amatorism, incompetență, aroganță”

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Este tot mai mare haosul în cadrul Primăriei Timișoara. Consilierul local PSD Radu Țoancă anunță că în luna ianuarie se va încerca aprobarea unei noi organigrame, astfel că instituția va funcționa cu trei astfel de structuri. „Amatorism, incompetență, aroganță”, descrie Țoancă situația din primărie.

Primăria Timișoara se pregătește de noi restructurări, la început de an viitor. Radu Țoancă, consilier local PSD, anunță că, în luna ianuarie, va fi supus votului aleșilor locali un proiect de hotărâre privind o nouă organigramă a instituției.

Dacă ceva poate să meargă prost, va merge prost! Se pregătește o nouă organigramă, iar din ianuarie, primăria va funcționa cu 3 astfel de structuri. În luna ianuarie se va afla pe ordinea de zi a Consiliului Local Timișoara un proiect de HCL privind Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare pentru Aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timișoara. Practic, este vorba despre un copy-paste al HCL 237 din 15 iunie 2021 – hotărâre contestată oficial atât de Curtea de Conturi, cât și de Tribunalul Timiș. (…) Aceste atenționări publice extrem de clare nu îi împiedică pe useriști să funcționeze în paralel, ilegal, cu 2 organigrame antagonice, cu zeci de funcționari angajați fără niciun temei legal. Mai mult, de 6 luni, anexele la proiectele de hotărâre de consiliu local sunt semnate haotic de direcțiile și serviciile de specialitate, cu vechile sau noile denumiri din cele 2 organigrame, în funcție de modul în care administrația Fritz se trezește în dimineața din ziua respectiva. Oricând, oricare dintre aceste hotărâri de consiliu local, în spatele cărora există referate și rapoarte de specialitate, asumate de direcții și servicii ilegale (ale noii organigrame), pot fi contestate și anulate. Mai mult, semnăturile funcționarilor publici angajați din luna iunie încoace sunt nule de drept, iar salariile încasate de aceștia trebuie returnate la bugetul local”, a afirmat Radu Țoancă.

1000x100 casa brutarului

Consilierul local PSD spune că la începutul anului 2022 se vor desfășura 22 de noi concursuri pe ambele organigrame ale Primăriei Timișoara, care sunt contestate și atacate de către Sindicatul funcționarilor publici din instituție. În aceste condiții, Țoancă semnalează faptul că există premisele ca cei care vor câștiga concursurile „să se trezească șomeri în foarte scurt timp”, iar „telenovela” organigramelor din Primăria Timișoara să se prelungească mult timp„, cu episoade în justiție”, până la terminarea mandatului lui Dominic Fritz.

Concluzie: amatorismul, incompetența, aroganța, încercarea de a se poziționa deasupra legilor și de a crede că pot face orice fără să pățească nimic, nerăbdarea de a-și plasa colegii în funcții călduțe și bine plătite din bani publici, cu orice preț – sunt doar câteva din constantele primului an de mandat userist, cu care au șocat un oraș întreg și au arătat adevărata față a oamenilor noi, când aceștia sunt “demachiați” de marketingul politic. Singurii păgubiți din războaiele pe care useriștii le-au deschis cu toți cei care nu gândesc ca ei sunt timișorenii, care au avut parte în anul care se încheie de multe “cadouri” și surprize din partea administrației Fritz: taxe si impozite mai mari, căldură și apă caldă scumpite, servicii de salubritate mizerabile, distrugerea unor mici afaceri locale etc”, a concluzionat Radu Țoancă.

expres banat 1000x100 (2)