Zeci de clădiri ale spitalelor din Timiș, fără autorizație de securitate la incendiu. Drăgănescu: „Sunt clădiri vechi, greu de transformat”

spitalul judetean timisoara

În județul Timiș sunt 15 clădiri în care se realizează activități medicale și care nu sunt autorizate pentru securitate la incendiu. Pompierii au găsit mai multe nereguli, în ultimul an, au dat avertismente și au aplicat o amendă în valoare de 60.000 de lei.

Pentru Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, în care a avut loc, marți dimineață, un incendiu, nu a fost nevoie de reautorizate pentru securitate la incendiu, au explicat autoritățile.

Totuși, în județ sunt zeci de clădiri fără această autorizație. Majoritatea spitalelor neconforme sunt din Timișoara.

„Este vorba despre Spitalul Județean, chiar clădirea principală, corpul principal, deși acolo este autorizată clădirea numită Casa Austria. De asemenea, sunt câteva clădiri ale Spitalului Louis Țurcanu care nu sunt autorizate la incendiu, de asemenea Spitalul din Jimbolia, din Deta, respectiv o clădire a Spitalului din Lugoj. Sunt autorizate pe de-a întregul la această activitate Spitalul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență Casa Austria, Centrul Oncogen și clădirea Asociației Oncohelp.”, a declarat subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Clădirile neautorizate sunt vechi, de zeci de ani, greu de transformat, mai spune Ovidiu Drăgănescu.

„Sunt clădiri vechi, sunt clădiri care sunt greu transformabile și s-a remarcat faptul că uneori ar putea să apară probleme din cauză că gabaritele ușilor saloanelor au lățimea prea mică, din construcție, din cauza configurației actuale a acestor unități sanitare, o parte din instalația electrică este în continuare cu improvizații și defecțiuni. Din fericire, am reușit în toamnă schimbarea panoului electric principal de la Spitalul Victor Babeș care era efectiv o amenințare care stătea și plutea în aer, pe căile principale de evacuare sau sub casele de scări s-a constatat că erau depozitate o serie de materiale ceea ce reduce lățimea liberă de circulație a salvatorilor în caz de incendiu, în unele părți este îngreunat accesul autospecialelor de intervenție, s-a remarcat inclusiv fumatul în loc nepermis, ceea ce a fost probabil cazul și la Gătaia.”, a explicat subprefectul cu atribuții de prefect.

ISU Timiș a verificat, în acest an, începând cu luna februarie, 15 unități sanitare cu paturi. Au fost constatate 138 de nereguli, dintre care 21 au fost soluționate, însă au fost aplicate 137 de avertismente, dintre care 6 pentru funcționarea/punerea în funcție fără obținerea autorizației de securitate la incendiu. O singură amendă a fost aplicată, în valoare de 6.000 de lei.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/