Medicul Virgil Musta anunță când ajunge valul 5 al pandemiei în România! „Nu trebuie să lăsăm garda jos!”

musta virgil (2)

Reputatul medic de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara îi avertizează pe români să nu renunțe la vaccinare, la purtatul măștii și la celelalte măsuri impuse de autorități pentru că vine un nou val al pandemiei!

Virgil Musta a fost în prima linie în războiul cu COVID-19 încă de la apariția virusului în România, dar în același timp a fost atent și s-a informat cum evoluează pandemia și în alte țări. Tocmai din acest motiv spune că vaccinul este până la urmă singura armă care ne poate ajuta să câștigăm acest război. „E bine să faci ceea ce alții fac și a dat rezultate. Întreaga Europă civilizată a considerat, așa cum arată toate studiile, că certificatul verde ajută menținerea sub control a pandemiei sau cel puțin menținerea sub control a formelor severe. Certificatul verde i-a convins și pe italieni sau francezi să se vaccineze. De ce să nu luăm și noi o cale deja bătătorită și să mergem pe calea europeană?! Este un virus nou, o boală nouă, învățăm pe parcurs. De la începutul pandemiei, de vreo doi ani, noi am învățat foarte multe despre acest virus. Astăzi, sunt și dintre cei vaccinați care fac boala, dar nu mor și nu fac forme severe, nu rămân cu acele sechele pentru o viață întreagă! Nu cei vaccinați sufocă astăzi spitalele!”, a spus medicul timișorean.

Valul 4 al pandemiei începe ușor, ușor să se stingă în România, în timp ce alte țări din Europa sunt deja atinse de valul 5. Cel mai probabil, e chestiune de timp până când COVID-19 va lovi din nou și țara noastră, dar cu consecințe mai puțin dramatice dacă românii continuă să se vaccineze și respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități. „Nu trebuie să lăsăm garda jos! Europa se confruntă cu valul 5, a început în țări unde tranzitul este foarte mare. Noi de asta suntem decalați la o lună – două. Poate că va ajunge și la noi. Totul depinde cum ținem sub control valul 4. Deși sunt multe cazuri, atât în Germania, cât și în Anglia, nu sunt foarte neliniștiți, pentru că nu ajung în spital, nu fac forme grave, ci doar apar într-o statistică!”, a explicat Virgil Musta.

leader board 728 x 90 px