De frica unor blocaje, Primăria Timișoara a revocat hotărârea privind majorarea unor taxe de anul viitor

Unii  timișoreni nu vor plăti taxe și impozite mai mari de anul viitor. Primăria Timișoara a decis să revoce hotărârea care prevede majorarea unor dări, de teamă ca aceasta să nu fie suspendată, iar apoi să se confrunte cu blocaje din punct de vedere financiar.

Este oficial! În plenul Consiliului Local Timișoara din această seară, s-a votat revocarea hotărârii care prevede majorarea unor taxe și impozite locale de anul viitor. Proiectul a fost pregătit de cei din conducerea primăriei după ce consilierii locali PNL și PSD au sesizat Prefectura, astfel că instituția a solicitat procesul verbal al ședinței în care proiectul a fost aprobat. Vă reamintim că proiectul a fost supus de două ori la vot, asta după ce în primă fază nu s-au adunat voturile necesare.

În situația în care această hotărâre ar face obiectul unei acțiuni în contencios administrativ considerăm că s-ar crea: dificultăți în colectarea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Timișoara pentru anul 2022; întârzieri în implementare datelor în aplicația de lucru a DFMT. (…) Pentru a evita o eventuală suspendare a prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 354/26.10.2021 – privind stabilirea impozitelor si taxelor locale in Municipiul Timisoara pentru anul 2022 cu efectele enunțate mai sus apreciem că este oportună revocarea hotărârii menționate”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

leader board 728 x 90 px

În timpul ședinței, Radu Țoancă, consilier local PSD, le-a bătut obrazul celor din USRPLUS pentru faptul că s-au ambiționat să supună de două ori la vot proiectul.

Ați insistat și ați forțat lucrurile la ședința trecută, deși v-am atras atenția eu și alți colegi de-ai mei. Măcar pe viitor să nu se mai întâmple astfel de lucruri. Nu trebuia un vot repetitiv. Acum vă este teamă să nu fie invalidată această hotărâre de instanță, care are un impact foarte mare, și să se bulverseze de anul viitor toată logica fiscală în Timișoara. Iar acum o puneți la vot într-o ședință ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. nu cunoașteți Codul Administrativ, nu respectați regulamentul. Ar trebui să ascultați și de oamenii care sunt mai experimentați. Nu trebuia să fie vot repetitiv, ci să supuneți la vot dacă suntem de acord ca și consiliu local să reluăm procedura de vot”, a precizat Radu Țoancă.

Și consilierul local PNL Adrian Lulciuc a ținut să precizeze că „data trecută, când v-am atras atenția, mi-ați spus că fac gargară. Iată că s-a dovedit că nu am făcut gargară și că nu s-a respectat procedura”.