Claudiu Chira a demisionat din PNL: „Nu girez această alianță toxică cu PSD”

Deputatul liberal de Timiș Claudiu Chira a demisionat din Partidul Național Liberal, la 14 ani de când se alătura formațiunii politice. Rămâne parlamentar fără afiliere politică. 

„488 din 23.11.2021, este numărul de înregistrare a demisiei mele din Partidul Naţional Liberal! După o activitate de 14 ani în cadrul Partidului Național Liberal, am fost împins să fac o alegere dificilă! Am ales să îmi respect cuvântul dat românilor și timișenilor și să nu girez această alianță toxică cu PSD.”, a anunțat deputatul pe pagina de Facebook.

Deputatul spune că actuala conducere a PNL a comis cea mai mare fraudă politică de după Revoluție, prin alianța încheiată cu Partidul Social Democrat.

„Nu există precedent în istoria post-decembristă pentru acest act monstruos de trădare a alegătorilor. Nimic nu justifică grava încălcare a cuvântului dat cetățenilor la toate alegerile desfășurate în ultimii ani, în care am spus foarte clar: Fără PSD! Nu accept să iau parte la această sfidare inadmisibilă a voinței reale a societății, Nu accept să fiu complice, Nu accept să îmi vând conștiința!”, și-a explicat parlamentarul decizia.

Demisia lui Claudiu Chira din PNL vine la o zi după plecarea din partid a lui Ludovic Orban, Chira fiind un susținător al acestuia.

Claudiu Chira se află la primul mandat de deputat în Parlamentul României. Odată cu demisia din PNL, parlamentarul rămâne în grupul deputaților neafiliați, acolo unde activează de la finalul lunii octombrie, când a renunțat să mai facă parte din grupul PNL de la Cameră. El este membru în două comisii parlamentare: comisia pentru agricultură și cea pentru tineret și sport.

Activitatea sa parlamentară în cifre constă în 6 luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaților, din care două sunt declarații politice. A semnat 18 inițiative legislative, din care două au devenit legi și a adresat o întrebare/interpelare.