A început proiectarea pentru Muzeul Revoluției din Timișoara

Se face încă un pas astfel încât Muzeul Revoluției din Timișoara să prindă contur. În urmă cu câteva zile, Ministerul Culturii a semnat contractul pentru proiectarea și asistența tehnică la viitorul muzeu care va fi realizat în Piața Libertății. 

Noi vești în ceea ce privește realizarea Muzeului Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989. Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii anunță că, la data de 15 noiembrie, a fost semnat contractul pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică pe parcursul execuției lucrărilor la viitorul muzeu.

Această procedură a fost inițiată în luna iunie a acestui an, iar contractul a fost încheiat cu firma SC Popp&Asociații SRL, care are ca subcontractanți SC Pipe Design SRL și SC Westfourth Architecture SRL.

leader board 728 x 90 px

Prestatorul și-a început propriu-zis activitatea odată cu emiterea Ordinului de începere a proiectării, la data de 19 noiembrie. Pentru îndeplinirea cerințelor și standardelor impuse de autoritatea contractantă, proiectantul declarat câștigător a propus un colectiv complex și numeros format din arhitecți, ingineri proiectanți, structuriști, de instalații, topograf, geotehnician, urbanist, muzeograf, istoric, psiholog specialist în educație muzeală, specialiști în proiectarea de spații imersive, realitate virtuală și augmentată, designer grafic, specialiști în proiectare media și design iluminare”, a informat Unitatea de Management a Proiectului.

Proiectarea pentru Muzeul Revoluției din Timișoara ar urma să fie finalizată în cel mult opt luni, iar valoarea contractului se ridică la 965.000 euro, la care se adaugă TVA.

Membrii echipei propuse au colaborat în trecut la realizarea mai multor proiecte expoziționale. Totodată, Popp & Asociații și subcontractorii Westfourth Architecture și Pipe Design au colaborat pentru realizarea proiectărilor de imobile reprezentative la nivel național, multe dintre acestea fiind premiate atât din punct de vedere arhitectural, cât și ingineresc. Propunerea tehnică prezentată este una completă, fiindu-i atașate portofolii detaliate în domeniile design-ului grafic, proiectării VR-AR, regiei, scenografiei și designului expozițional”, transmite Unitatea de Management a Proiectului.

Muzeul Revoluției din Decembrie 1989 ar urma să fie realizat în locul fostei garnizoane aflată în Piața Libertății din Timișoara.