Primăria Timișoara s-a răzgândit: nu-i mai pune pe șoferi la plată pentru parcarea în weekend

Primăria Timișoara intenționează să obțină mai mulți bani de la cetățeni și prin majorarea tarifelor de parcare pe domeniul public al orașului. Totuși, în urma organizării a trei dezbateri publice, instituția s-a răzgândit, astfel că nu-i va pune pe șoferi să plătească pentru a parca în weekend, așa cum intenționa. Joi are loc o nouă consultare pe tema noului serviciu care va administra parcările.

Nu mai puțin de trei dezbateri publice pe subiectul parcărilor au fost organizate de Primăria Timișoara, în ultima perioadă. Vă reamintim că municipalitatea lucrează la un nou regulament și intenționează să înființeze și un serviciu de administrare al parcărilor aflate pe domeniul public al orașului.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că s-a ținut cont de propunerile venite de la cetățeni în timpul celor trei dezbateri, astfel că vor fi introduse mai multe recomandări în propunerea de Regulament TimPark care va fi înaintată consiliului local pentru aprobare.

leader board 728 x 90 px

Primăria, Prefectura, Consiliul Județean și alte instituții de interes public pot avea locuri de parcare rezervate, dar până la maximum 20% din spațiul lor de parcare. Locurile sunt rezervate, dar nu gratuite, ca până acum. Aceste instituții vor achita același tarif valabil pentru toată lumea. Am adăugat spații de parcare pentru riverani în Zona 0, respectiv pe străzile Colonel Enescu, Sf. Ioan și Piața Mărăști. Pe aceste străzi se vor putea achiziționa abonamente pentru rezidenți cu tarif de Zona I. Regulamentul de parcare va fi aplicabil de luni până vineri în Zona I, II și III. Am eliminat ziua de sâmbătă, când parcarea va fi gratuită (la fel ca duminică și de sărbătorile legale)”, a afirmat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei a mai explicat că în cazul în care unii cetățeni se decid să se mute din oraș sau într-o altă zonă tarifară, aceștia vor putea să-și anuleze abonamentul și vor primi banii înapoi pentru zilele nefolosite. Dacă se mută în altă zonă, vor putea schimba adresa la care sunt înregistrați.

Joi, 25 noiembrie, de la ora 16.00, are loc o nouă dezbatere publică pe marginea „Proiectului de hotărâre privind înființarea Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor publice din municipiul Timișoara – TimPark”. Dezbaterea se va desfășura prin platforma online Zoom, la solicitarea Sindicatului Salariaților din Primărie.

Vom avea o nouă și ultimă dezbatere pe regulamentul de parcare și HCL-ul de înființare a Timpark cerută de Sindicatul Salariaților din Primărie. Mărturisesc că nu înțeleg de ce unii dintre funcționarii publici din sindicat dacă aveau mențiuni sau propuneri pentru sistemul și regulamentul de parcare nu au venit cu acestea în procesul de elaborare a regulamentului sau în consultările publice anterioare. Logica prin care membrii unui sindicat al funcționarilor, care lucrează pentru administrație, nu vin cu propuneri și sugestii în ședințele interne, în timpul programului de serviciu, când sunt plătiți pentru asta și cer dezbateri publice ca să facă sugestii și propuneri în spațiul public, îmi scapă”, a precizat Ruben Lațcău, revoltat.