Candidatul USR la Primăria Giroc, recompensat cu funcția de administrator special al Colterm

cristian amza

A fost desemnat administratorul special al Colterm, după ce compania de termoficare a Timișoarei a intrat în insolvență. Este vorba de Cristian Amza, de profesie economist, care a candidat din partea USR la Primăria Giroc. Amza va primi un salariu lunar de 21.000 lei/brut.

Consiliul Local Timișoara a desemnat, în plenul de marți, administratorul special al Colterm. Este vorba de economistul Cristian Amza, în vârstă de 40 de ani, care a candidat la Primăria Giroc din partea USR.

Acesta urmând să reprezinte interesele Municipiului Timișoara în procedura insolvenței pe care compania de termoficare o traversează”, a informat Primăria Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Alexandru Cristian Amza are 40 de ani și este de profesie economist/expert contabil. Este absolvent al Facultății de Contabilitate și Informatica de Gestiune și are un Master în Contabilitate Internațională – Managementul Riscului în Afaceri Internaționale. Potrivit reprezentanților primăriei, administratorul special al Colterm are o experiență de 17 ani în societăți profesionale de contabilitate și în consultanța de afaceri și management. El activează pe piața de energie regenerabilă din 2012, gestionând investiții străine directe, dar și unele autohtone.

În calitate de administrator special, Cristian Amza va avea următoarele atribuții principale: va propune, potrivit legii, un plan de reorganizare a societății; va administra activitatea societății, sub supravegherea administratorului judiciar; informează Primăria Municipiului Timișoara cu privire la toate acțiunile întreprinse de administratorul judiciar; sesizează Primăria Municipiului Timișoara asupra tuturor deficiențelor de natură a periclita funcționarea societății și va formula contestații în cadrul procedurii de insolvență”, a explicat Primăria Timișoara.

În timpul ședinței, Roxana Iliescu, consilier local Pro România, a propus ca administratorului special al Colterm să i se reducă salariul brut de la 21.000 lei/lună la 15.000 lei/lună, însă amendamentul nu a trecut.

Dacă aș fi în opoziție, și eu aș propune un salariu mai mic, pentru că dă foarte bine. Să știți că nu este înghesuială la aceste salarii pentru nicio funcție de director general. Administratorul special are totuși o responsabilitate formală mai mare decât director general, este și cel care poate inclusiv să restructureze firma, să vină cu plan de restructurare. Eu cred că ca și răspundere pentru un caz de insolvență ca și Colterm, acest nivel de indemnizație mi se pare oportun”, a afirmat Dominic Fritz.

Propunerea ca administrator special al Colterm să fie Cristian Amza a fost votată inclusiv de către consilierii locali din PNL și PSD.

În acest moment, 100% salvarea Colterm ține de USR. Cristian Amza a fost candidatul USR pentru Primăria Giroc.  Acum Amza este recompensat pentru că și-a asumat o candidatură la Giroc. Noi o să votăm propunerea și vă urăm succes în salvarea Colterm. Vreau doar să vă amintesc că 50.000 abonați depind de deciziile pe care le ia Coltermul”, a precizat Adrian Lulciuc, consilier local PNL.

Această propunere este mai degrabă pusă cu iresponsabilitate decât cu responsabilitate. Administratorul special este cel care administrează activitatea de zi cu zi a Colterm. Să veniți cu un personaj politic pur ca propunere, cu cineva care nu a văzut în viața lui Colterm, care nu are experiență și trebuie să scoată Colterm din această iarnă, din insolvență, cred că înseamnă un sfârșit pe care-l previzionam de mult timp pentru această societate”, a semnalat Dan Diaconu, consilier local PNL și fost viceprimar al Timișoarei.

Văd că încet, încet Giroc va face parte din sistemul centralizat de termoficare”, a precizat și Radu Țoancă, consilier local PSD.