Zeci de bolnavi de Covid-19 se tratează acasă, cu ajutorul Primăriei Timișoara. Ce echipamente au primit?

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Aproape 60 de bolnavi de Covid-19 folosesc, în acest moment, concentratoare și pulsoximetre pentru a se putea trata acasă, oferite gratuit spre închiriere prin proiectul Oxigen derulat de Primăria Timișoara.

Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara informează că, în acest moment, 57 de persoane din oraș și din județul Timiș folosesc concentratoare și pulsoximetre pentru a se trata acasă de Covid-19. Aceste echipamente sunt oferite gratuit spre închiriere prin proiectul „Oxigen pentru Timișoara”.

Proiectul a fost demarat în luna decembrie a anului trecut, iar până în prezent, peste 1.200 de concentratoare și pulsoximetre au fost distribuite și instalate la bolnavii cu Covid-19 de către angajații Direcției de Asistență Socială (DAS) a Primăriei Timișoara.

Vă reamintim că, începând cu data de 14 decembrie 2020, DAS TM a pus la dispoziția timișorenilor numărul de telefon 0356 981 care are o permanență 24/24 ore si deservește Proiectul Oxigen pentru Timișoara inițiat de Primăria Municipiului Timișoara prin Fundația Oxigen Timișoara. DASTM asigură în cadrul acestui Proiect dispeceratul acestui serviciu, distribuirea concentratoarelor către pacienții inserați pe platformă de către medicul de familie (sau medicul specialist) care au nevoie de concentratoare și / sau pulsoximetre. Echipele constituite la nivelul DASTM livrează concentratoarele la domiciliul pacientului cu COVID-19 înscris pe platformă, asigură instruirea acestuia și aparținătorilor pentru instalare și folosire”, au explicat reprezentanții Direcției de Asistență Socială a Primăriei Timișoara.

De asemenea, o echipă din cadrul direcției ridică echipamentele de la domiciliul persoanei în momentul în care aceasta nu mai are nevoie și le predă Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara în vederea nebulizării. După nebulizare, aparatele sunt ridicate de Direcția de Asistență Socială și predate către Fundația FITT pentru completarea kitului.