Zeci de amenzi date pentru gestionarea neconformă pe șantiere a deșeurilor din construcții

Polițiștii locali din Timișoara au dat aproape 50 de amenzi anul acesta pentru modul în care sunt gestionate deșeurile din construcții de pe șantierele din Timișoara. Ei avertizează că vor continua controalele pe această linie.

În urma controalele făcute până acum, polițiștii locali au constatat în mai multe locații că legislația în domeniu este grav încălcată. Anul acesta au dat 48 de sancțiuni, cele mai multe fiind aplicate persoanelor juridice.

Spre exemplu, în Complexul Studențesc, săptămâna aceasta, polițiștii locali au constatat că pe strada Ofcea, din curtea unui imobil se încărcau deșeuri din construcții într-un autovehicul, fără a exista documentele necesare. Atât proprietarul imobilului, cât și transportatorul de deșeuri au fost sancționați cu 6.000, respectiv 10.000 de lei, în baza Legii 211/2011.

O altă societate a fost sancționată cu 20.000 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor la șantierul de pe strada Paris, iar o altă sancțiune de 30.000 de lei a fost aplicată pentru șantierul de pe strada Corneliu Coposu.

Alte cinci sancțiuni de câte 2.500 lei fiecare au fost aplicate, tot pentru șantiere, în zone precum Circumvalațiunii, Treboniu Laurian, Atanasie Demian și Intrarea Mierlei.

Poliția Locală Timișoara sfătuiește persoanele juridice, dar și persoanele fizice să se informeze și să ia toate măsurile legale privind gestionarea deșeurilor din construcții, astfel încât să evite aplicarea de sancțiuni contravenționale. Astfel de verificări rămân în atenția polițiștilor locali.