Prea multe regulamente și strategii la CJT. Consilier județean: „Dacă mergem către zero hârtii… deocamdată ne înecam în aceste regulamente”

Consilierii județeni de Timiș se declară nemulțumiți de faptul că Executivul CJT le supune aprobării prea multe regulamente și strategii de funcționare atât la nivelul administrației, cât și al instituțiilor din subordine. 

În acest sens, social-democrații s-au abținut, în cel mai recent plen, la votul asupra proiectului de hotărâre privind aprobarea regulamentului de funcționare și organizare a aparatului de funcționare al CJT. Au fost aduse mai multe critici documentului, dincolo de erorile materiale care au foste remediate de specialiști înainte ca proiectul să fie supus votului în plen.

Călin Dobra, fostul președinte al CJT, în prezent consilier județean, a spus că social-democrații nu vor vota noul regulament, căci nu au făcut-o nici în privința organigramei instituției. În plus, pe rol există un proces deschis de un fost angajat al CJT, a cărui funcție a dispărut odată cu intrarea în vigoare a acestei noi organigrame. A urmat Petru Andea, tot de la PSD.

„Am primit regulamentul care are peste 60 de pagini cu o oră înainte de ședință. Era imposibil să exprimăm un punct de vedere în cunoștință de cauză vizavi de ce cuprinde acest document. Pe de altă parte, regulamentele propuse sunt foarte stufoase. Cred că este o inclinație nenaturală către a aproba regulamente. Dacă mergem către zero hârtii, deocamdată ne înecăm în aceste regulamente și hârtii ca treaba să poată fi dusă mai departe. Eu o să mă abțin de la votarea acestui regulament.”, a explicat Petru Andea.

La rândul său, Ioan Sorincău a invocat o eroare de fond.

„Erau niște lucruri chiar inadmisibile. Cabinetul președintelui nu face parte din aparatul de specialitate. Administratorul nu face parte din aparatul de specialitate. Vă atrag atenția, e o eroare groaznică. Aveți un compartiment care nu face parte din aparatul de specialitate și bănuiesc că prefectura o să vi-l trimită înapoi, că nu o să vi-l avizeze.”, a spus Sorincău.

Explicații au venit de la vicepreședintele CJT, Alexandru Proteasa, care a condus ședința de plen.

„Nu ați primit documentul cu o oră înainte, ci cu o zi înainte. Putem înțelege că nu ați avut timp să citiți cele 60 de pagini, însă ele privesc în mod prioritar aparatul de specialitate și chiar dacă pare stufos, e pentru dânșii complex și stufos și cred că e bine că e clar. Este agreat de toată lumea. Erorile materiale care erau strecurate s-au remediat între timp.”, a explicat Proteasa.

În finalul dezbaterilor, proiectul a fost aprobat prin votul a 23 de consilieri județeni. Șase s-au abținut de la vot, iar unu s-a declarat „împotrivă”.