Spitalul Municipal Timișoara cumpără un computer tomograf cu peste un milion de euro, bani europeni

Pacienții cu diferite forme de cancer, dar și cei infectați cu noul coronavirus vor beneficia de investigații moderne, în cadrul Spitalului Municipal Timișoara. Unitatea medicală intenționează să cumpere un computer tomograf cu peste un milion de euro, bani europeni.

Spitalul Municipal Timișoara derulează, în acest moment, un proiect european în valoare de aproximativ șase milioane de euro, în cadrul căruia va cumpăra zeci de echipamente medicale, până la sfârșitul anului.

Printre acestea se numără și un PET-CT, un computer tomograf de ultimă generație, foarte util în diagnosticarea diferitelor forme de cancer, dar și pentru investigarea pacienților infectați cu noul coronavirus. În urmă cu câteva zile, Spitalul Municipal Timișoara a lansat licitația publică cu scopul achiziționării tomografului.

Se vor achiziționa Sistem PET-CT (inclusiv instalare, punere în funcțiune și amenajare spații în vederea instalării PET CT-ului), conform descrierilor minime și obligatorii din caietului de sarcini. Achiziția se referă la proiectul ”Dotarea Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara în contextul COVID 19” – POIM 141119”, scrie în anunțul de participare la licitație.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Valoarea totală a investiției se ridică la 6,2 milioane lei, cu TVA inclus, iar durata contractului va fi de cinci luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 2 august, la ora 15.00.

În total, în cadrul proiectului finanțat cu bani europeni, cel puțin cinci secții ale Spitalului Municipal Timișoara vor fi dotate cu dispozitive și echipamente medicale inovatoare, de ultimă generație.