Zece noi paturi ATI, operaționale de sâmbătă la sistemul modular al Spitalului Militar din Timișoara

Cele 10 paturi de terapie intensivă din cadrul modulului ATI sunt complet echipate ca să asigure suportul vital pentru monitorizarea și tratamentul persoanelor internate cu forme severe de Covid-19.

Modulul ATI este format din containere modulare cu 10 paturi electrice și cu aparatură medicală de specialitate: aparate de ventilație mecanică, injectomate, infuzomate, monitoare funcții vitale, stație de andocare a injectomatelor cu sistem de centralizare a alarmelor.

Echipa medicală este formată din medici, asistenți, infirmieri și brancardieri angajați pe perioadă determinată și nedeterminată de Spitalul Militar Timișoara, precum și personal medical detașat de la Spitalul Județean Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara, Spitalul CF Timişoara și Spitalul pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, a consolelor de gaze medicinale, racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal precum și realizarea instalației electrice a fost suportată din bugetul Ministerului Apărării Naționale.