Zece firme din Regiunea de Vest sunt finanţate de ADR pentru dezvoltare cu aproape 12 milioane de lei

explo 1000x200

Primele zece contracte de finanțare în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi a Regio –Programul Operațional Regional  (Regio-POR) 2014-2020 au fost semnate astăzi la Timișoara, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. 

Valoarea totală a celor zece proiecte este de aproae 12 milioane de lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de aproape 8 milioane de lei. Sunt primele contracte de finanțare care s-au semnat în cadrul apelului 2 de proiecte în Regiunea Vest și totodată primele astfel de proiecte contractate la nivel național pe acest apel.

„Am semnat primele zece contracte din cadrul apelului Microinteprinderi 2.1. Pot spune că face parte din semnarea primelor contracte la nivel național. Din fericire am reuşit să ne mobilizăm şi să prindem acest calup destul de repede. După cum ştiţi, apelul a mai fost lansat, s-a închis şi ne străduim să finanţăm toate proiectele din acest apel care îndeplinesc criteriul minim de performanţă. Cele 10 sunt primele cele mai bune proiecte care au pornit”, a declarat Sorin Maxim, director general ADR Vest.

Cele zece firme vor beneficia de fonduri europene pentru a-și dezvolta activitatea și pentru creșterea competitivității, prin achiziția de noi utilaje și echipamente moderne și crearea de noi locuri de muncă.N

tmc 640

„Noi suntem un laborator de tehnică dentară şi o să folosim aceşti bani în special pentru digitalizare, să avem un scanner mobil şi o imprimată 3D care ne ajută să fim mai eficienţi şi mai precişi în ceea ce facem. Am primit aproximativ 200.000 de lei. Sunt la al doilea proiect. Primul a fost pe aceeaşi măsură, 2.1, ne-am dotat laboratorul şi acum încercăm să-l digitalizăm. Cu ajutorul tehnologiei încercăm să avansăm, să fim mai precişi şi mai rapizi”, a declarat Cosmin Popescu, administrator Eiffel Praxis.

Regiunea Vest a beneficiat de o alocare financiară inițială de 10,77 milioane euro în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri –Microîntreprinderi. Alocarea financiară actuală este de 24,62 milioane euro.