După opt ani de așteptare, demersurile pentru cea mai mare sală polivalentă din România sunt în linie dreaptă la Timişoara

Cea mai mare sală polivalentă din România va fi construită la Timişoara. Certitudinea vine de la primarul Nicolae Robu, care anunţă că va trimite studiul geo la Compania Naţională de Investiţii pentru demersurile ulterioare.

Obiectivul datează din anul 2012 şi pare să se concretizeze abia acum. Sala va fi una grandioasă, cu 16.000 de locuri, cum nu s-a mai văzut în România.

„Ne-a fost predat studiul geo pentru sala polivalentă şi îl vom transmite la Compania Naţională de Investiţii, care va organiza licitaţie pentru proiectul tehnic cu detalii de execuţie şi execuţia în sine. Iată că suntem în linie dreaptă cu acest obiectiv pentru care am luptat atât de mult de opt ani, din 2012 încoace. Timişoara va avea cea mai mare sală polivalentă din România, o sală de 16.000 de locuri şi una dintre cele mai grandioase din tot acest areal european în care ne situăm şi noi, a afirmat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Un astfel de obiectiv va ridica Timişoara enorm în ceea ce priveşte infrastructura şi capacitatea sa de a găzdui evenimente de mare anvergură, este de părere Robu.

celtic transilvania 1000x100px

„Bineînţeles că va fi folosită pentru spectacole cu cei mai mari artişti ai lumii. De asemenea, sala va deservi evenimente sportive de cel mai înalt nivel, dar şi pentru expoziţii va putea fi folosită, a completat acesta.

În vecinătate va fi construită şi o bază sportivă de tip 1, în clasificarea Companiei Naţionale de Investiţii.