Zbor lin, pe Aeroportul Caransebeș! Ardiles din Las Fierbinți pasionat de zbor

Aeroportul Caransebeș este animat și în vreme de pandemie! Un grup de oameni de afaceri și pasionați de zbor a vizitat Aeroportul „Banatul” Caransebeș. 10 avioane ușoare și ultraușoare au aterizat pe pista aeroportului, și au efectuat exerciții de antrenament.

Pasionații de zbor fac parte din asociația Business & General Aviation of Romania, coordonată de către  Marius Ștefănescu, președintele asociației:

Noi ne strângem ori de câte ori avem ocazia pentru a facilita aviația civilă generală și de afaceri din România. Avem în asociație cam 200 de membrii, de la pasionați de aviație până la oameni de afaceri care folosesc avioanele în interes personal, pentru că este facil de ajuns, din București până aici am ajuns într-un pic mai mult de o oră, dar avem și piloți care au lucrat la liniile naționale și acum au avioanele lor. Ne bucurăm de inițiativa organizatorilor, avioanele noastre, 10 la număr acum au aterizat în condiții bune, România are nevoie de astfel de inițiative care să poată dezvolta aviația civilă, aeroportul este dotat, în momentul de față se poate ateriza și decola în condiții bune, eu zic că este o investiție foarte bună pentru tot ceea ce se înseamnă turism, oamenii de afaceri pot să ajungă mai repede la destinația dorită. Astăzi am ieșit în grup ca și socializare, dar în același timp noi ca și piloți ieșim la zbor cu familiile găsim o locație, vizităm și în aceeași zi sau a doua zi ne întoarcem acasă”, ne-a declarat Marius Ștefănescu, președintele asociației.

Pasionați de zbor din Suceava, Piatra Neamț, București, Buziaș și alte zone ale țării au onorat invitația lui Dorin Ivașcu, cel care alături de omul de afaceri Gabriel Olariu administrează Aeroportul Banatul Caransebeș. Printre aceștia Daniel Mitric, cel care a înființat aerodromul de la Frătăuți, județul Suceava, având o școală de zbor și o societate de asamblare avioane.

De asemenea mult mai cunoscut publicului este Mihai Mărgineanu care a aterizat cu avionul său, Cessna la Caransebeș:

Eu am aterizat de mai multe ori pe Aeroportul Caransebeș în ultimii ani, am mai avut concerte la Reșița, Buziaș, este foarte bine că sunt mai multe aerodroame în zona Banatului pentru că aviația generală poate ridica o zonă, o localitate din punct de vedere turistic. Nu vezi în Elveția așa cum este aeroportul la poale de Muntele Mic, sunt pârtii de schi se poate ajunge ușor, am făcut o oră și 50 de minute până aici într-un avion care poate zbura cu 200 de km la oră”, ne-a declarat Mihai Mărgineanu, care a menționat că este la fel de greu și să filmezi pentru Las Fierbinți și să pilotezi un avion, însă este la fel de frumos.

Cum e să filmezi non stop cu ochelarii cu lentila spartă?

Nu pot să-mi dau seama că eu nu văd nimic de ei! Vorba colegilor mei: Doamne, Doamne cât ai câștigat tu cu ochiul ăsta de sticlă!”, a spus Mărgineanu, care a mai adăugat că în pandemie pentru el este odihnă și timp pentru un album nou.

Dorin Ivașcu ne-a declarat că prin asemenea acțiuni se încearcă se se organizeze o aviație de nișă și la Caransebeș:

E demn de apreciat pentru noi venirea colegilor din țară, pur și simplu ca să vadă ce am mai făcut la Caransebeș, lozinca acestei zile de aviație mică la Caransebeș a fost de aero-șpriț, glumind pe această temă și ne bucură că au răspuns invitației destul de mulți colegi din asociație”, ne-a declarat Dorin Ivașcu.