Zece luni! Zece luni fără niciun răspuns de la Guvernul Orban!

Deputatul PSD Ion Mocioalcă e îngrijorat ca nu cumva România să se dovedească incapabilă să păstreze în condițiile adecvate dozele de vaccin care urmează să ajungă în țară pentru protejarea populației de temutul COVID-19.

„Au trecut aproape zece luni de când pandemia de Covid-19 a intrat în România și noi nu știm care este tratamentul administrat bolnavilor. Nu știm dacă există un protocol, aplicat la «Matei Balș» ca și la spitalul din Făurei. Au trecut aproape zece luni, iar noi nu știm cum se fac testele. Cine le face și potrivit cărei logici se fac aceste teste? De ce nu se testează în masă, de ce se fac, în ultima perioadă, mai puține teste? Au trecut aproape zece luni, iar investițiile în sistemul de sănătate sunt minime. Ca urmare, secțiile ATI au început să ia foc. Au trecut aproape 10 luni, și foarte mulți elevi nu au mijloace electronice de învățare. Lista poate continua.”, avertizează parlamentarul de Caraș-Severin.

Urmează administrarea mult așteptatului vaccin. Ion Mocioalcă se întreabă oare cât timp va trece până când va începe testarea populației? Dacă s-a creat un sistem de vaccinare la nivel național și dacă au fost cumpărate frigidere pentru depozitarea vaccinului. „Până la sfârșitul anului, fiecare român ar trebui să știe când și unde va fi vaccinat. Dar, cum să facă Guvernul asta, când nu știe câți români trăiesc în țară? Mi-e teamă că, așa cum n-au fost achiziționate tablete pentru elevi, nu vom avea nici frigidere”, a comentat social-democratul.