Casă ameninţată de flăcări. Butelia de gaz, elementul care ar fi putut produce o adevărată catastrofă

explo 1000x200

Pompierii militari cărășeni au fost solicitați să intervină de urgenţă, azi-noapte, ora 00.30, în localitatea Berzovia, după ce un incendiu, izbucnit într-una din încăperile unei locuințe, amenința să se extindă asupra întregii gospodării, totodată existând pericolul unei explozii din cauza unei butelii de gaz aflată în interiorul imobilului.

Două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de primă intervenţie şi conducere, alături de personal din cadrul SVSU Berzovia, dar şi o echipă din cadrul ENEL, s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a lichida incendiul, acolo unde focul se manifesta la bucătăria de vară și la două camere ale casei, flăcările extinzându-se și la acoperiș, pe o suprafață de aprox. 100 mp, cu pericol de explozie din cauza unei butelii de gaz aflată în interior.

Salvatorii au acționat rapid pentru localizarea incendiului și scoaterea buteliei de gaz din interiorul locuinței, în jurul orei 03.30, incendiul fiind lichidat în totalitate.

În urma lichidării incendiului, din fericire, nu s-au înregistrat victime, în casă neaflându-se nicio persoană. Flăcările au reuşit să distrugă mobilierul, aparatura electrocasnică şi acoperișul casei.

Potrivit cercetărilor efectuate s-a stabilit că focul, cel mai probabil, a fost cauzat de un scurtcircuit la instalația electrică a casei.