Zăpada le-a dat de furcă. Meciul dintre ASU Politehnica și Carani-Murani a început cu două ore întârziere

ASU Politehnica a câștigat și al doilea amical, la scorul de 5-0, cu AS Carani-Murani, locul 4 din Liga a IV-a. Meciul ar fi trebuit să înceapă la ora 12, dar a luat startul la 14,15, deoarece terenul sintetic de la Baza 2 a fost acoperit cu zăpadă care a trebuit să fie curățată.

Până să înceapă meciul, jucătorii de la Carani au așteptat la vestiare. Cei de la ASU Politehnica au participat la curățarea terenului, cu staff-ul și suporterii. Scorul l-a deschis în minutul 30 Marvin Schieb și la pauză a fost 1-0. În minutul 73, Alin Manea a mărit diferența, iar din minutul 81, scorul a devenit 3-0. Cristian Daminuță a marcat direct din lovitură liberă. Pe final, Adrian Bedea a mai marcat două goluri.

ASU Politehnica: Munteanu, Jurj, Mera, Scutaru, Cojocaru, Ignea, Vidrăsan, Schieb, Radu, Gașpar, Plămadă.

Au mai intrat: Murariu, Jurj, Nicolescu, Daminuță,Cherecheș, Manea, Dros, Vasile, Bedea, Ene, Kiala.

AS Carani-Murani: Trifon, Morariu, Oyedeji, Fridrich, Petri, Marinov, Salih, Kayondo, Schinteie, Livan, Pistrițu.

Au mai intrat: Precup, Sabău, Olaru, Postolache, Bura-kot.

Zăpada, curățată în cele din urmă

Cosmin Petruescu a fost mulțumit după joc. „În această perioadă mă interesează mai puțin rezultatul, importantă era mișcarea, circulația de minge. Veneam după o săptămână cu câte două antrenamente pe zi. Jocul de astăzi a fost în primul rând un test psihic, pentru că am ajuns la stadion la 9,30-10 și ne-a prins ora 16. Mă bucur că băieții au înțeles că era important să jucăm acest joc, era important să ne facem efortul în jocul de astăzi, cu atât mai mult cu cât în această săptămână, din cauza condițiilor meteo, a trebuit să ne modificăm câteva antrenamente și să ne adaptăm la condițiile de teren. Cred că suntem în grafic din punct de vedere ale pregătirii, nu a fost deloc ușor. Un lucru pozitiv este faptul că nu am avut jucători accidentați”, a precizat tehnicianul.

Antrenorul le-a mulțumit celor ce au curățat terenul. „Atât cei din staff-ul tehnic, cât și cei din staff-ul medical, dar și o parte din băieți au înțeles că trebuie să urgentăm și să grăbim puțin deszăpezirea terenului. Din păcate, a fost un lucru care nu a depins de noi. La finalul antrenamentului de ieri, terenul era impecabil. Dar, a căzut zăpadă peste noapte și s-au făcut eforturi deosebite pentru a curăța acest teren. Chiar aș vrea să le mulțumesc celor care s-au implicat activ în deszăpezirea terenului”, a explicat Petruescu.

A evoluat și Nicolescu, deși va pleca

Interesant este că a jucat și Bogdan Nicolescu, jucător necooptat în cantonament. Fotbalistul care este și arbitru va pleca în Australia. „Nicolescu are o ofertă foarte bună de a pleca în străinătate. Până îi vine viza, este jucătorul nostru, era normal să-l primim la pregătire. Din ce știu eu, va merge pentru fotbal acolo. Este un jucător în plină maturitate fotbalistică, sportivă”, a explicat Petruescu despre situația lui.

Gelu Velici este și el în căutare de echipă, iar Lazea a semnat cu Șoimii Lipova. „Velici a avut un eveniment fericit în familie, este tătic de câteva zile. E normal ca în aceste zile să fie mai aproape de familie. Și el s-a pregătit cu noi. Situația lui este puțin mai delicată, nu este foarte clară. Lazea a dat curs ofertei pe care o avea de la Lipova, un jucător care și-a făcut treaba pe deplin la echipă, și un jucător care atunci când am apelat la serviciile lui a dat dovadă de profesionalism. Îi mulțumesc pentru toată colaborarea pe care am avut-o, atât la Timișoara, cât și la Lugoj. Pentru moment, cred că a făcut alegera corectă. A fost o decizie de comun acord, chiar dacă la început nu a înțeles-o”, a precizat Petruescu despre cei doi.

Kiala și Daminuță au jucat și ei

Din lotul de cantonament. urmează să mai semneze și Cristian Dros. Claudio Kiala nu a semnat, dar a jucat. „Cu el urmează să discutăm. Este un jucător care necesită o mai lungă perioadă de timp pentru a putea fi evaluat, întrucât e nevoie de adaptare și am considerat că e mai bine să-l evaluăm pe o perioadă mai lungă de timp, cu atât mai mult cu cât la primele antrenamente am pus mai mult accent pe readaptarea la efort, pe testele fizice. Am avut teste la care el a ieșit foarte bine. Dar trebuie să ne facem o perioadă cât mai obiectivă despre el”, a declarat antrenorul despre situația lui Kiala.

Cristian Daminuță deocamdată doar se antrenează cu alb-violeții. „Cristi ne-a rugat frumos dacă putem să-l primim la antrenamente, pentru că vine după o perioadă de inactivitate. Deocamdată, el este doar în pregătire cu noi. În funcție și de starea lui medicală, starea lui fizică, și de nevoile pe care le vom avea la echipă, putem să discutăm. Dar deocamdată este prematur”, a spus Petruescu despre el.

Fără vârf de careu autentic

Politehnica nu are un atacant de careu veritabil, dar staff-ul caută. „Vă asigur că cei din conducerea administrativă fac eforturi deosebite. Suntem în discuții cu mai mulți jucători, dar din păcate, sunt destule criterii pe care trebuie să le îndeplinească acești jucători și multe nu depind de noi. Suntem în discuții, îi așteptăm alături de noi. Se antrenează cu echipele de care aparțin. Asta e un lucru bun, nu vin din vacanță. Dar în același timp trebuie să fim realiști, că e posibil să avem probleme privind omogenitatea și integrarea lor în echipă”, a mai spus Petruescu.

ASU joacă următorul amical miercuri, cu Fortuna Becicherecu Mic.