„Zâmbete pe schiuri”, un proiect unic în România. „Autismul este recuperabil! Trebuie să luptăm împreună”

Proiectul Asociației Muntele Mic Extrem „Zâmbete pe schiuri” se pregătește de a V-a ediție, o acțiune menită să bucure câteva zeci de copii cu probleme medicale, care vin tocmai de la Galați.

Colaboarea Asociației Muntele Mic Extrem cu Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism Galați a început în urmă cu câțiva ani din dorința de a ajuta ca cei mici să aibă parte de câteva zile de bucurie, voie bună și relaxare prin mișcare la Muntele Mic. Proiectul a luat amplare astfel că și la Galați Asociația se implică într-o campanie de strângere de fonduri pentru a suporta o parte din cheltuielile acestui proiect prin campania „Donează o zi de zâmbete pe schiuri”. De asemenea, asociația Muntele Mic Extrem oferă cu generozitate lecții de schi pentru copii cu autism și colaborează cu alte asociații, patroni de firme și oameni cu suflet mare pentru a putea oferi copiilor servicii hoteliere pe Muntele Mic.

Acțiunea de anul acesta va demara în 2 februarie, pentru „a împlini un vis de iarnă pentru supereroii din familia APCA Galați”.

Costurile de drum sunt 6500 de lei, venim de la Galați, cu 15 familii părinți și copii, iar după 12 ore de călătorie ne mutăm pentru câteva zile la Muntele Mic. Cazarea și masa pentru fiecare copil este de 100 de lei pe zi și pentru noi fiecare contribuție contează. Este un proiect unic în România și noi am găsit înțelegere la Muntele Mic prin asociația Muntele Mic Extrem, promotorul acțiunii fiind Ciprian Gaica, cel care gratuit oferă zâmbete pe schiuri alături de membrii asociației, acestor copii.”, menționează Nicoleta Lupoaie din cadrul APCA Galați.

Cei interesați pot face donații online în contul APCA Galati: RO84 BTRL 0180 1205 G118 22XX, Banca Transilvania, Sucursala Galati, cu mențiunea „donație tabăra”.