Work and Travel, marca AJOFM Caraș-Severin

Studenții care doresc să călătorească, dar să și muncească în același timp sunt sprijiniți acum de AJOFM Caraș-Severin. Instituția organizează o selecție pentru vacanța de vară din acest an.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin selectează studenți pentru muncă în Germania pe durata vacanței de vară din acest an (minimum două luni). Studenții din Caraș-Severin care doresc să lucreze în străinătate sunt așteptați să își depună dosarul până în data de 9 februarie 2017. În acest sens, se vor adresa consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caras-Severin, strada Traian Lalescu nr.17, telefon 0255 212 160.

Pentru a fi selectați, tinerii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, să fie studenți la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la cursuri de zi și să cunoască bine sau foarte bine limba germană.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dosarul care va fi depus la AJOFM Caraș-Severin trebuie să conțină următoarele documente:

banner 970 x 250
  • copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni);
  • fișa de solicitare – Bewerbung 2017 – completată ȋn 2 exemplare la calculator și semnată (formularul tipizat și modelul de completare a acestuia se regăsește pe site-ul A.J.O.F.M . Caras-Severin, http://www.ajofmcs.ro/site/comunicate_eures.html);
  • adeverința de la facultate ȋn care să se specifice anul de studii și ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate);
  • adeverința de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat ȋn varianta germană/engleză, germană/română, ȋn funcție de solicitarea instituției de ȋnvățământ, precum și instrucțiunile de completare sunt postate pe site-ul A.J.O.F.M . Caras-Severin, http://www.ajofmcs.ro/site/comunicate_eures.html );
  • 3 fotografii tip pașaport;
  • copie permis de conducere (dacă este cazul).