Drumurile oaselor din Ocna de Fier, doar o tristă amintire!

Petre Panescu şi Constantin Tarbuzan au încheiat anul 2016 pe teren, supraveghind lucrările de reabilitare a drumurilor din localitate, dar şi cele făcute pentru îndepărtarea efectelor celor mai recente inundaţii.

Fostul fotbalist al Reşiţei, actualmente primar al comunei Ocna de Fier, şi viceprimarul Constantin Tarbuzan, om cu mare experienţă în administraţia publică, au fost preocupaţi imediat după preluarea mandatelor de curăţenia comunei. Apoi au încercat să rezolve o problemă care i-a supărat ani de zile pe localnici, dar şi pe cei care au străbătut frumoasa zonă: drumurile. În prima lună, fiind și sărbătorile comunei, ne-am ocupat de organizarea rugii și imediat după aceea am trecut la treabă. S-a dat o lege pentru intabularea străzilor comunale și nu ne-am putut ocupa de drum mai devreme. Și a durat perioada documentelor cam două luni și jumătate. După ce am primit toate avizele, ne-am apucat de strada Moravița. Am spart drumul, am creat un pic de deranj, dar cetățenii ne-au înțeles. Am profitat de faptul că frigul a întârziat anul trecut și am lucrat și la rigole. De asfaltat nu s-a putut asfalta. Vom face asta imediat ce vremea o va permite. Urmează un strat subțire de pietriș, punerea bordurilor și turnarea asfaltului. Este o distanță de 800 de metri, a declarat primarul Panescu pentru expressdebanat.ro.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157674945513484″]

În Ocna de Fier s-au făcut însă și alte lucruri la final de an și asta pentru că au ajuns fondurile guvernamentale acordate pentru calamități. „Domnul viceprimar s-a ocupat de calamități și achiziții publice. Fără el poate că nu m-aș fi descurcat. În prima săptămână de mandat au venit inundațiile. Ni s-au cerut atunci niște situații rapide. N-am putut să facem o evaluare corectă decât după ce s-au mai retras apele. Guvernul ne-a dat 32% din totalul sumei estimate. Pentru noi a fost o sumă frumușică: 1,4 miliarde, bani cu care am refăcut anumite ziduri, o porțiune mică de asfalt pe drum, pe care am mai prelungit-o cu asfalt cumpărat din banii Primăriei, podul, o parte din drumul pietruit către Lacul Dănilă, o placă la piață pe care o vom folosi pentru Centrul Civic”, a mai spus Panescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/