Women Rally 2021: 48 de mașini prezente la startul primei etape a evenimentului

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2021 debutează în weekend, între 25 și 27 iunie, cu Trofeul Casa Auto Timișoara. Primul eveniment automobilistic din acest an, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor, a strâns pe lista de start peste 60 de concurente şi 48 de maşini, un număr record pentru etapa Women Rally desfășurată pentru al treilea an la rând în Timișoara.

Pasionatele de mașini s-au înscris din 15 județe, București, Harghita, Vaslui și Brăila fiind printre cele mai îndepărtate de orașul-gazdă. Evenimentul începe vineri, 25 iunie, cu un briefing premergător concursului, unde organizatorii și participantele vor discuta toate detaliile ce țin de regulament și program.

Participantele vor fi prezentate alături de mașinile lor în centrul orașului Timișoara, la startul festiv care va avea loc vineri-seara, în Piața Iancu Huniade, începând cu ora 19. Tot aici va avea loc premierea laureatelor ediției 2020.

Concursul se va desfășura efectiv sâmbătă, în 26 iunie, de la ora 10, pe un traseu special amenajat la Shopping City Timișoara. Organizatorii le-au pregătit concurentelor atât viraje de viteză, cât și ace de păr sau șicane unde își vor demonstra agilitatea la volan. Vor fi două manșe de concurs în care concurentele iau startul pe rând, fiind cronometrate la sutimi de secundă. Toată acțiunea va putea fi urmărită live pe canalul de Facebook și pe website-ul Women Rally.

La fel ca până acum, concurentele de la etapele Women Rally vor puncta într-una din cele 5 clase, constituite conform regulamentului, în funcție de capacitatea motorului și de gradul de modificare a mașinii. Clasele 1, 2 și 3 sunt dedicate mașinilor de stradă fără modificări, cu motor termic. Women Rally este astfel locul perfect pentru a face primii pași în motorsport cu costuri minime și folosind mașinile personale, organizatorii punând la dispoziția concurentelor căști și cagule, necesare pentru ca totul să se desfășoare în siguranță.

Clasa 4 este dedicată mașinilor electrice și aliniază la start cinci concurente la prima etapă din acest sezon. Susținerea lui George, primul banking inteligent din România, este dovada faptului că Women Rally accelerează alături de parteneri vizionari către un viitor mai verde, sustenabil.

Dacă în 2020, Ligia Barbu a fost deschizătoarea de drum în clasa 5, cea dedicată mașinilor modificate sau posesoarelor de licență, acum această clasă se dezvoltă frumos cu opt concurente înscrise la Timișoara. Angela Sautea, campioana Women Rally 2020, a trecut și ea de la clasa 1 la clasa 5, modificându-și modelul Renault Clio.

Totodată, Angela a mai făcut un pas în motorsport în 2021, fiind acum și copilot licențiat în Campionatul Național Rally 2.

„Abia așteptam să înceapă Women Rally, îmi era pur și simplu dor să fiu la volan, în ultima vreme fiind doar în scaunul din dreapta la competiții. După câștigarea Women Rally 2020, am decis împreună cu prietenul meu să trecem la profesioniști. Obținând licență de copilot, am decis să mă înscriu în cadrul Women Rally la clasa 5. Nemaiavând posibilitatea să punctez în clasamentul general, presiunea este mai mică și îmi doresc să avem o etapă frumoasă, cu multă bună dispoziție. Nu am adus foarte multe îmbunătățiri mașinii deoarece o folosesc zi de zi, făcând naveta cu ea. În clipa în care am achiziționat-o, am pus piese top end, iar upgrade-ul a fost la motor, adică un soft care a ridicat puterea la 115 cai și pop and bangs, dar și la anvelope, pentru că voi folosi softuri și medii de rally.”, a declarat Angela Săutea, campioana Women Rally 2020.

Concurentelor li se alătură 3 mașini de securitate marca Mercedes-Benz puse la dispoziție de Casa Auto Timișoara, care vor parcurge traseul în deschiderea concursului. Acestea vor fi pilotate de Laura Savu, organizator Women Rally, care o va avea în dreapta pe gimnasta Simona Amânar-Tabără, de pilotul de raliuri Cristiana Oprea și de Mirela Castelli, director marketing Casa Auto Timișoara, care va prezenta noul Mercedes-Benz EQA.

„Chiar dacă revin la Timișoara în calitate de ambasador Women Rally, anul acesta voi trăi altfel emoțiile competiției, pentru că mama mea a decis să mi se alăture și s-a înscris în concurs chiar cu mașina mea de stradă! Din această perspectivă, pot observa cu atât mai bine că evenimentele Women Rally au crescut frumos într-un campionat cu adevărat interesant, demonstrând încă o dată că Federația Română de Automobilism Sportiv a reușit să aducă sub umbrela sa o mare varietate de discipline, care se adresează tuturor pasionaților de automobilism, indiferent de vârstă, buget sau experiență.” a declarat Cristiana Oprea, pilot de raliuri și fondator al platformei Femei în Motorsport.

Cele mai rapide concurente vor fi premiate la festivitatea de premiere din cadrul dineului oficial, care va avea loc sâmbătă-seara, începând cu ora 19. Trofeul Casa Auto Timișoara revine la formatul de dinainte de pandemie și se va încheia duminică, după un prânz în familia extinsă Women Rally la Crama Petro Vaselo.

Toate informațiile legate de concurente, noutățile din timpul concursului și atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe Instagram și pe pagina de Facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2021 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunități de socializare, noțiuni de conducere defensivă și momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtășește pasiunea pentru mașini și ambiția de auto-depășire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la șosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal și sigur dezvoltarea abilităților la volan și responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Ediția 2021 a Campionatului Național Women Rally este susținută de Bosch Car Service. Prima etapă a campionatului – Trofeul Casa Auto Timişoara – este susținută de Casa Auto Timişoara, George, primul banking inteligent din România şi partenerii gold: Castrol, Parsa Beauty, Catena – Farmacia Inimii, Hotel Melodia și Shopping City Timişoara. Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Pensiunea Zefir, Petro Vaselo, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Brandocracy, Vittel, Corny. Parteneri: Primăria Timişoara, CCIA Timişoara.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.