Weekend plin de amenzi și permise reținute pe drumurile din Timiș

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri din Timiș au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Conform unui raport al celor de la Inspectoratul Județean de Poliție, s-au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați și au fost reţinute 54 de permise de conducere.

Poliţiştii au constatat 8 infracțiuni și au aplicat 517 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 302 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Numărul de 54 de permise de conducere suspendate se datorează neacordării priorităţii la nivel cu trecerea pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză și chiar pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Conform IPJ Timiș, pe data de 28 iunie, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Ialomița din localitatea Ghiroda, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului

leader board 728 x 90 px

Au fost și accidente grave de circulație!

„Precizăm că în cursul acestui weekend nu au fost înregistrate accidente cu persoane decedate, fiind înregistrat un accident grav si 3 ușoare, soldate cu 2 persoane rănite grav și 9 rănite ușor. Fapt pentru care poliţiştii rutieri atrag atenția în continuare asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum și trafic reprezintă un factor principal generator de accidente rutiere. Câteva clipe de neatenție, viteza și alcoolul aduc numai momente nefericite. În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii rutieri continuă acţiunile în vederea prevenirii evenimentelor rutiere negative. Aveți grija de dumneavoastră pentru că viața are prioritate!”, transmit cei de la IPJ Timiș.