FOTO. Lavanda de la Fibiş a atras 2.000 de turişti în şase zile. Vizitatorii au făcut poze şi s-au lăsat răsfăţaţi de mirosul îmbietor

casinoherculane by sungarden

Iubitorii de natură, de frumos şi de relaxare au avut ocazia, în ultimele trei weekenduri, să viziteze grădina cu lavandă de la Fibiş, în judeţul Timiş, un colţ de rai, unde mirosul îmbietor al lavandei a fost ca un magnet pentru turiştii veniţi din judeţul Timiş şi nu numai. În trei weekenduri, aproximativ 2.000 de persoane au vizitat cocheta grădină.

Duminică a fost ultima zi în care grădina a putut fi vizitată în această vară. Ziua a purtat şi o denumire specifică, „Sărbătoarea clopoţeilor de lavandă”. Vizitatorii au venit, au făcut zeci de poze şi s-au întors la viaţa de oraş cu grijile ei cotidiene.

Claudia Stângu este o iubitoare a naturii, iar o duminică petrecută în grădina cu lavandă reprezintă un mod de a-şi încărca bateriile. „E superb aici şi a meritat să venim de la Timişoara până aici. Am venit să facem poze şi nu numai. Suntem aici să admirăm natura, nu neapărat pentru poze. Nu am ştiut că e ultima zi, dar am înţeles că mai este şi în alte locuri, nu numai aici, ci şi în judeţul Arad şi aş merge şi acolo. Sunt o iubitoare a naturii şi a frumosului”, a precizat Claudia Stângu.

Evenimentul de duminică, „Sărbătoarea clopoţeilor de lavandă”, nu a fost singurul de acest gen din acest sezon. Precedentele două s-au numit „Picnic în lavandă” şi „Ziua Recoltei”, succesul a fost cel scontat şi atunci.

„Am început cu picnic, cu acomodarea cu lavanda. Oamenii veneau la picnic cu coşuleţul cu produse, fără să tăiem lavandă, doar linişte, relaxare şi mirosul de lavandă tânără. Al doilea eveniment a fost ziua recoltei, când am început să recoltăm şi astăzi, la al treilea eveniment, e o sărbătoare a clopoţeilor de lavandă, nişte beţişoare care să aducă linişte în casă, relaxare şi miros plăcut în casă”, a declarat Laurenţiu Marian, proprietarul plantaţiei.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Plantaţia de lavandă nu reprezintă o sursă de venit, ca dovadă faptul că intrarea publicului este liberă. Proprietarii o îngrijesc din pasiune şi din dorinţa de a pune comuna pe harta tursitică.

„De cinci ani avem plantaţia, de trei ani avem deschis. Am făcut până acum vreo 10 evenimente de porţi deschise. Am avut spectacole de teatru, de balet. De la an la an am încercat să facem ceva mai frumos, mai bun, mai inovativ. Pentru noi nu este o afacere, este o chestie de suflet care ne aduce plăcere, relaxare. Plus că vrem să punem şi această comună pe o hartă turistică. Avem un circuit turistic care va include şi Grădina cu lavandă de la Fibiş. Au fost aproximativ 2.000 de persoane până acum în trei weekenduri”, a mai spus proprietarul plantaţiei.

Anul acesta pe timpul deschiderii s-au respectat toate condiţiile de siguranţă, distanţare socială, dezinfectarea mâinilor, cei care au venit au avut programare, s-a realizat un traseu de intrare-ieşire. La plecare vizitatorii au putut să ia buchete de lavandă, dar şi produse tradiţionale locului. Pentru toamnă proprietarii pregătesc o altă surpriză pentru vizitatori, un eveniment numit „Toamna în lavandă cu dovleci”. Mai exact, printre rândurile de lavandă, vor fi plantaţi dovleci.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/