Weekend cu incendii în Timiș

incendiu
promovare online Timisoara Casa Auto

Pompierii timișeni au avut un weekend greu. Au intervenit pentru a stinge mai multe incendii, dar și pentru a acorda asistență medicală în peste 200 de situații.

În județ, între 24 și 25 iunie, au avut loc 6 incedii. Trei au fost provocate de fenomenele meteorologice periculoase (unul izbucnit la un acoperiș, unul la o copertină și unul la un copac), unul de deșeuri, unul de vegetație uscată, unul izbucnit la un grajd și unul produs la o locuință.

„Sâmbătă, 24 iunie, în jurul orei 13:50, pompierii din cadrul Detașamentului 2 Timișoara s-au deplasat în localitatea Bobda, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, în urma producerii unui incendiu la o anexă gospodărească, utilizată pentru adăpostirea păsărilor și animalelor. În sprijinul lor a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Cenei. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 50 mp, la nivelul acoperișului anexei. În urma incendiului au ars furajele depozitate în podul anexei, dar și elemente de construcție ale podului. Pompierii au limitat extinderea incendiului și au salvat 60 pui de găină, rață și curcă. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric produs la un cablu cu defecțiuni. Din fericire nu s-au înregistrat victim”, a transmis ISU Timiș.

promovare banner maxagro

Echipajele SMURD au fst solicitate în peste 200 de cazuri. De asemenea, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru asigurarea măsurilor PSI în urma căderii pe carosabil a firelor de troleibuz, pe Calea Lugojului din Timișoara, dar și a unui stâlp cu pericol de cădere în municipiul Lugoj.

publicitate tmc 640