Prefectura Timiș: document suplimentar, cerut proprietarilor care solicită retrocedarea terenurilor

teren parc industrial

Proprietarii care cer retrocedarea unor terenuri în baza Legii 87/2020 trebuie să depună și geometria acestuia, anunță Prefectura Timiș. Costul documentului întocmit de un specialist acreditat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară va fi suportat de petent. 

Noul document este solicitat în baza unor modificări operate la regulamentul de aplicare a Legii 87/2020. Legea nu are norme de aplicare elaborate la nivel național.

„Prefecturile au reușit fiecare să facă așa-numita «normă de aplicare» pentru fiecare județ. Așa că și noi, în județul Timiș, am modificat regulamentul de aplicare al legilor cu caracter reparatoriu, cu care se ocupă Comisia Județeană de Fond Funciar. Asta înseamnă că această modificare trebuie să se regăsească în toate dosarele depuse de dosarele interesate. (…) Este vorba despre atribuirea gratuită în proprietate a acelor terenuri și grădini a caselor vândute pe Legea 112, dar și alte cazuri prevăzute de Legea 87. (…) Norme metodologice de aplicare nu există la nivel național, ceea ce este foarte rar. Am rămas cu acest bulgăr fierbinte în mână. Noi suntem obligați de instanțe să analizăm aceste dosare cu celeritate. Noi suntem nevoiți să găsim noi aceste norme de aplicare a legii, dar acestea pot diferi de la județ la județ.”, a declarat subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Astfel, proprietarii care solicită restituirea terenurilor trebuie să depună, odată cu celelalte documente cerute de lege, și geometria spațiului.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Toți petenții să vină și să depună la dosarele administrative pe Legea 87 geometria terenului. Doi: să se asigure că terenurile nu sunt în domeniul public al statului. Doar îndeplinind aceste două condiții putem să validăm. Dacă nu se depun, noi trebuie, obligați de instanțe să le tratăm cu celeritate, să le respingem. (…) Am considerat, în urma consultării specialiștilor de la OCPI, că toate documentele trebuie să conțină așa-zisa geometrie a terenului. Deci o remăsurare făcută de un specialist acreditat la OCPI. Când atribui în proprietate terenurile, curțile și grădinile aferente acestor imobile pe care petenții deja le au în proprietate, să nu cumva să intri la vecini.”, a mai explicat subprefectul Drăgănescu.

În Timiș sunt mii de dosare care așteaptă soluționarea, dintre care doar 2.000 în Timișoara. În județ există un singur caz al unui proprietar care a plătit, în trecut, pentru terenul recuperat de la statul român. În instanță, proprietarul solicită despăgubiri.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/