CJ Timiș caută soluții pentru gestionarea câinilor fără stăpân, pe modelul implementat la Deva

img 1

Administrația județeană din Timiș vrea să înființeze o asociație de dezvoltare intercomunitară pentru gestionarea animalelor fără stăpân. Consilierii județeni au vizitat unul dintre adăposturile de la Deva, ca să vadă cum au rezolvat autoritățile de acolo problema. 

CJT propune înființarea acestei asociații ca o potențială soluție, în contextul numărului ridicat de animale fără stăpân de la nivelul județului. Astfel, o delegație de consilieri județeni de la toate partidele au vizitat, la Deva, unul dintre cele 6 adăposturi ale ADI „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”. Directorul asociației a prezentat felul în care a reformat modul de lucru și a coordonat investițiile realizate, astfel încât să fie respectată legislația privind ridicarea și gestionarea eficientă a animalelor fără stăpân.

„Există premise bune pentru implementarea unei soluții similare la nivelul județului Timiș, însă necesită un efort comun din partea tuturor instituțiilor care au competențe pe speța animalelor fără stăpân și implicarea unanimă a consiliilor locale ale UAT-urilor timișene. Dezbaterile în cadrul grupului de lucru vor continua pentru ca, într-un timp cât mai scurt, să fie identificată cea mai bună variantă de constituire și funcționare a ADI-ului sau a unei structuri care să poată organiza campanii de informare și de sterilizare, dar mai ales care să gestioneze integral și eficient situația existentă.”, au transmis reprezentanții CJ Timiș.

1000x200 dacus 02

img 3

Pe de altă parte, CJT caută o firmă căreia să îi încredințeze animalele pentru care Poliția Animalelor emite ordin de plasare. Animalele care sunt confiscate de la proprietari abuzivi sau cele abandonate sunt cazate de autoritățile județene. Firma trebuie să ofere servicii de capturare, transport, adăpostire și hrănire, deparazitare, vaccinare sau controlul bolilor și intervenții medicale. Pentru aceste servicii, CJT oferă aproape 190.000 de lei. Contractul va fi încheiat până la finalul acestui an, cu posibilitatea de prelungire cu 4 luni în 2024. Firmele interesate se pot înscrie la licitație până în 11 iulie.

publicitate si promovare online banner maxagro