„We stand for tolerance”, proiectul care trece de barierele prejudecăților și a stereotipurilor sociale

Asociația Nevo Parudimos surprinde încă o dată cărășenii cu proiectul „We stand for tolerance”, prin intermediul căruia se promovează și încurajează toleranța în rândul tinerilor romi și neromi și reducerea prejudecăților și a stereotipurilor participanților.

Prin acest proiect, participanții își vor îmbunătăți cunoștințele și experiențele despre diverse metode de promovare a toleranței, interculturalității și înțelegerii. Asociația Nevo Parudimos implementează, în perioada 1 mai-31 octombrie, proiectul „We stand for tolerance”, proiect menit să promoveze incluziunea socială și solidaritatea.

În cadrul acestuia, între 11 și 22 octombrie, va avea loc un schimb de tineri în tabăra Marabu din satul Milcoveni, Caraș-Severin, care va implica un număr de 50 de persoane (45 de participanți și 5 lideri de grup) din România, Lithuania, Italia, Ungaria și Macedonia.

Obiectivele proiectului sunt acelea de a crește gradul de implicare civică, dezvoltarea competențelor artistice (teatru, muzică, dans), creșterea gradului de acceptare și înțelegere a interculturalității și diversității, creșterea încrederii în forțele proprii și creșterea motivației celor 45 de participanți în timpul schimbului, precum și dezvoltarea capacității celor 45 de tineri de a planifica, organiza și promova evenimente artistice și educative în timpul proiectului.

Proiectul contribuie astfel la promovarea cetățeniei active, a dialogului intercultural, a incluziunii sociale și solidarității, prin intermediul mobilităților de învățare a tinerilor romi și neromi. De asemenea, acest proiect ajută la creșterea încrederii și a stimei de sine a tinerilor și promovează asumarea de valori comune, egalitatea, nediscriminarea și incluziunea socială în general.