Vreni, câinele salvator al lui Cristian Brecica a fost aplaudat de pompieri, de ziua lor

Munca de ani de zile a lui Cristian Brecica, în domeniul căutării și salvării persoanelor dispărute a fost răsplătită simbolic printr-o diplomă onorifică, acordată într-un cadru festiv cu ocazia Zilei Pompierilor.

„Câinii SAR Gugulania Caransebeș”, în calitate de unitate canină voluntară de căutare salvare MAI, al cărui coordonator este Cristian Brecica, respectiv unitate canină Salvamont Romania (Caraș Severin), entitate coordonată și condusă de Ion Sănduloiu, a fost distinsă cu o diplomă acordată pentru activitatea de căutare – salvare depusă alături de structurile IGSU, pentru întreaga activitate de 7 ani.

Cristian Brecica a mulțumit ministrului de interne, Marcel Vela, care i-a înmânat distincția în cadru festiv și a mulțumit bravilor pompieri pentru toată activitatea depusă în slujba omului.


Am reușit să formez la Caransebeș, două unități canine de avalanșă, am avut în pregătire și alți câini. Nu cred că noi, românii, conștientizăm necesitatea de a fi pregătiți să luptăm în prevenirea dezastrelor montane sau urbane. Când alte țări sunt în dezastru, în urma cutremurelor, ele au sute de salvatori cu canini care intervin, fie polițiști, pompieri, militari, fie salvamontiști, care au unități canine de salvare”, a declarat Cristian Brecica.