Cosmin Belci, despre primarul din Turnu Ruieni: „Este neplăcut să implici bunăstarea oamenilor într-o chestie de orgoliu personal”

De ani buni, relația dintre conducerea Primăriei Turnu Ruieni și omul de afaceri Romeo Dunca este una tensionată. Până acum, părțile nu au ajuns la niciun punct de vedere comun, motiv pentru care cauza s-a mutat în instanță. Candidatul PNL la funcția de primar, Cosmin Belci, spune că lucrurile trebuie rezolvate într-un fel sau altul, pentru că aceste procese au adus numai necazuri primăriei.

„Este foarte important ca viitoarea conducere să fie deschisă cu toți cetățenii, cu toți investitorii. Nu trebuie să fim o conducere care va face diferențe între electoratul nostru și electoratul care nu ne-a votat. Noi trebuie să fim în slujba cetățeanului. Mai mult decât atât, procesele aflate acum pe rol vor continua pentru că nu suntem în posibilitatea de a anula instanțele și bunul, adică nu neapărat bunul, răul mers al lor pentru că sunt în defavoarea bugetului local.”, este de părere Cosmin Belci.

Candidatul PNL mai spune că aceste procese nu au adus nimic bun pentru comună, ci, dimpotrivă, este posibil ca Primăria să-i plătească lui Romeo Dunca până la urmă bani de pe urma lor. „Că la cât este de fragil bugetul comunei, chiar asta ne mai lipsea”.

Întrebat cine a greșit și, mai ales, cine persistă în greșeală, Cosmin Belci are un răspuns cu trimitere la comunitate: „Ar fi ok pentru noi să știm din cauza cui s-a greșit, și cred că e un lucru important să aflăm. Nu poți să spui că Primăria ca instituție e vinovată în toate aceste lucruri. Pentru noi, cetățenii, este total neplăcut acest lucru, să implici bunăstarea oamenilor într-o chestie de orgoliu personal. Deci, cu siguranță, pe viitor o conducere nouă va investiga și aceste lucruri”.

(E)