Vremea se înrăutățește! Caraș-Severinul, sub cod portocaliu!

Începând de azi, de la ora 16.00, până marți, la ora 21.00, județul Caraș-Severin  se va afla sub avertizare meteorologică de cod portocaliu. Fenomenele vizate sunt ploi însemnate cantitativ ce vor cumula 40-50 l/mp, iar izolat 70-80 l/mp.

Avertizarea de cod portocaliu este valabilă în Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei.

Având în vedere predicțiile meteorologice de vreme rea la nivel național din ultima perioadă, în județ s-au întreprins, încă de ieri, o serie de măsuri pentru pregătirea tuturor forțelor implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de acest tip de risc. A fost înștiințat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și au fost transmise primăriilor măsurile ce trebuie întreprinse la nivel local, iar pompierii militari sunt pregătiți să intervină. Evoluția situației din teren este atent monitorizată prin Centrul Operațional Județean al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin.

„Recomandăm populației să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar pe timpul manifestării fenomenelor să limiteze activitățile în aer liber. Totodată, avertizăm cetățenii ca în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă și să se adăpostească în zone înalte și sigure. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU și a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență Fiipregatit.ro”, transmite plt. maj. Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.

Și ministrul Carmen Dan a organizat astăzi o videoconferință cu prefecții și șefii de deconcentrate și a cerut maximum de implicare din partea prefecților.