Unul dintre autorii spargerii de la Banca Transilvania din Baia Mare este din Caraș-Severin

Polițiștii au făcut mai multe descinderi în Caraș-Severin, Bihor și Maramureș pentru a identifica pe autorii unei spargeri date la Banca Transilvania din Baia Mare.

Spargerea a fost dată de doi bărbați, în luna mai 2018, care au intrat cu căștile de motociclist pe cap și, după ce au umplut un sac cu 100.000 de lei, au fugit cu un scuter de culoare albastră.

Sebastian Marcel Bârdac se stabilise de ceva vreme, fără forme legale, în județul Bihor, așa că polițiștii au descins atât la domiciliul său din acte, în Caraș-Severin, cât și la cel de fapt, din județul Bihor, reușind reținerea bărbatului. Ulterior acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă. Judecătoria Baia Mare a admis propunerea Parchetului și a emis mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţişti, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Baia Mare a emis trei mandate de percheziţie domiciliară… poliţiştii au efectuat cele trei percheziţii domiciliare, una la sediul unei societăţi comerciale şi două la persoane fizice, în judeţele Bihor şi Caraş-Severin. (…) A fost identificat unul dintre bănuiţi: un bărbat de 40 de ani, domiciliat în judeţul Caraş-Severin, dar care locuieşte fără forme legale în Oradea, judeţul Bihor”, precizează Inspectoratul General al Poliției Române.

Poliţiştii spun că vor continua cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta, identificarea tuturor persoanelor implicate şi recuperarea prejudiciului.

Două persoane au intrat în data de 23 mai a.c. într-o bancă din Baia Mare şi au reuşit să plece cu o sumă de bani, după ce i-au ameninţat pe angajaţi.

Sursa foto: ActualMM