Una din 6 firme controlate de Inspecţia Muncii, sancţionată cu amendă

În a doua jumătate a lunii iunie, inspectorii de muncă din Caraş-Severin au efectuat un control tematic la 24 de angajatori, 4 dintre aceştia fiind amendaţi.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin au derulat acțiuni de control în cadrul Campaniei Naționale privind verificarea modului de respectare de către angajatori a prevederilor legale referitoare la încheierea, modificarea, suspendarea, executarea, înregistrarea şi transmiterea în registrul general de evidenţă a salariaţilor a contractelor individuale de muncă cu timp parţial, precum şi a prevederilor legale privind registrul general de evidenţă a salariaţilor.

„În perioada 18 – 29.06.2018 au fost verificaţi 24 angajatori din care 4 au fost sancţionaţi contravenţional, valoarea totală a amenzilor fiind de 5.300 lei. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 31 de măsuri cu caracter obligatoriu“, informează Mihaela Aga, purtător de cuvânt al ITM Caraş-Severin.

Au fost identificate în principal următoarele deficienţe: nestabilirea şi negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară garantat în plată; neîntocmirea unei evidenţe a orelor de muncă prestate; netransmiterea în registrul general de evidenţă a salariaţilor a datelor referitoare la încetarea contractelor individuale de muncă; neînscrierea programului de lucru în contractul individual de muncă cu timp parţial; neacordarea repausului săptămânal.