Vremea, de vină pentru că unii timișoreni stau în frig, susține viceprimarul Lațcău

calorifer

Ruben Lațcău a găsit tot felul de explicații pentru faptul că numeroși timișoreni stau în frig, deși Colterm a anunțat că va furniza energie termică de la începutul acestei săptămâni. Printre altele, viceprimarul Timișoarei susține că vremea a întârziat unele lucrări la rețeaua de termoficare, prevăzute a fi finalizate la început de octombrie.

Colterm anunța că la începutul acestei săptămâni va furniza căldură. Însă, numeroși timișoreni sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei în case, iar patru școli s-au închis din cauza frigului din sălile de clasă. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a oferit mai multe explicații cu privire la această situație. Astfel, Lațcău susține că încălzirea locuințelor durează câteva zile din momentul în care s-a reluat furnizarea energiei termice.

Lunea aceasta, Colterm a dat drumul la agentul termic pe rețeaua de termoficare. Procesul de încălzire a unei camere este unul cu care suntem toți familiarizați. Cu cât este mai mare camera, cu atât durează mai mult până atinge un nivel de confort termic. Acest proces, aplicat la nivelul unui oraș cu sute de kilometri de țevi, durează câteva zile”, a precizat Ruben Lațcău.

De asemenea, viceprimarul Timișoarei spune că de vină pentru frigul din unele locuințe ar fi și lucrările nefinalizate la rețeaua de termoficare.

La începutul acestui an am pornit un proces amplu de retehnologizare a rețelei de termoficare care va fi finalizat anul viitor, fiind vorba de 9 km de rețea primară, 20 km de rețea secundară. Până acum au fost finalizați și complet cuplați la rețea 12 km. Căldura a venit sau va veni în toate punctele care sunt racordate la Colterm. Deci vor fi încălzite toate casele, blocurile, școlile și instituțiile, la care se adaugă și primăria, în cursul zilei de azi (n.r. miercuri). Patru școli sunt însă afectate de întârzieri la lucrările de retehnologizare: Liceul de Arte, Generală 16, Liceul Grigore Moisil și Generală 22. Conform constructorului, ultimele lucrări vor fi finalizate la începutul săptămânii viitoare”, a detaliat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei a dat vina și pe vreme pentru faptul că lucrările prevăzute nu au fost finalizate la termen. „Termenul asumat de către firmă a fost început de octombrie pentru închiderea șantierului. Din păcate, ei sunt într-o întârziere din cauza vremii”, a precizat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei susține că este nevoie de modernizarea rețelelor de termoficare din oraș pentru că „nu vrem să ajungem în situația Bucureștiului, de a avea mai multe avarii decât putem repara”. În final, Lațcău a făcut apel la guvern pentru a sprijini societatea Colterm.

În continuare, facem tot ce ne stă în putință să asigurăm căldura în casele timișorenilor, în casele familiilor, prietenilor și colegilor noștri. Și, vă spun sincer, vom avea nevoie de susținere în acest demers de la guvern”, a conchis viceprimarul Timișoarei.