Începe cel mai important eveniment dedicat caricaturii mondiale, la Timișoara

caricatura4
po 1000x100px (3)

Se pregătește o nouă ediție a celui mai important eveniment dedicat caricaturii mondiale, la Timișoara. Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice își deschide porțile vineri, fiind expuse operele a 855 de artiști din 77 de țări.

Muzeul Național al Banatului din Timișoara anunță că vineri, 15 octombrie, începe o nouă ediție a Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice. Evenimentul se va desfășura până la data de 10 noiembrie, în incinta Bastionului Theresia.

Aflat la cea de-a IX-a ediție, mesajul principal al evenimentului din acest an este acela de umanitate și unitate într-o lume dezbinată de războaie, politică și conflicte rasiale”, au transmis reprezentanții instituției.

caricatura5

În cadrul evenimentului, caricaturistul Ștefan Popa Popa’s organizează una dintre cele mai mari expoziții de artă vizuală satirică din lume, în care nu mai puțin de 1.700 de metri pătrați vor găzdui operele celor 855 de artiști din 77 de țări, respectiv de pe șase continente. De asemenea, Ștefan Popa Popa’s va lansa în premieră, sub forma de NFT, una dintre cele mai importante colecții de caricaturi din portofoliul personal, în format digital.

NFT-urile reprezintă un punct forte al tehnologiei blockchain care asigură artiștilor un spațiu de exprimare liber si descentralizat. În cadrul vernisajului din 15 octombrie, ora 16.00, președintele Salonului Internațional, Antonio Calderon de Jesus, va anunța premianții ediției 2021 în direct pe parcursul transmisiei live pe pagina de Facebook a muzeului”, a informat Muzeul Național al Banatului.

caricatura3

caricatura2

caricatura1