Curg amenzile pe bandă rulantă pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

Amenzi de aproape 40.000 de lei într-o singură zi! Atât au aplicat polițiștii din Timiș în rândul cetățenilor din județ pentru nepurtarea măștii, nerespectarea măsurilor de carantinare și încălcarea interdicțiilor privind libera circulație.

Polițiștii Județului Timiș, împreună cu polițiștii locali, jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, pompierii din cadrul I.S.U Banat și reprezentanți ai I.T.M Timiș au desfășurat miercuri, 13 octombrie, acțiuni în vederea combaterii și limitării răspândirii noului COVID-19.

Forțele de ordine au verificat 109 societăți comerciale, 90 de mijloace de transport, dintre care 64 de transport în comun și peste 2.500 de persoane au fost legitimate.

În urma verificărilor s-au aplicat 112 sancțiuni contravenționale în valoare de 39.500 de lei, dintre care 107 sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii, 4 sancțiuni în valoare de 2.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație și o sancțiune în valoare de 2.500 de lei – pentru nerespectarea interdicțiilor privind măsura carantinării.

În plus, conform noilor reglementări instituite, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/ 1.000 de locuitori se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise.

Polițiștii timișeni, împreună cu celelalte forțe de ordine, vor continua acțiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului virus.

Pentru sesizarea de nereguli privind măsurile stabilite în contextul COVID-19, contactați numărul de telefon 0800 800 165 sau WHATSAPP 0755 021 218.

Autor: Eusebiu Diaconu