Au fost revizuite condițiile de intrare în Franța. Românii nevaccinați trebuie să prezinte un test PCR, efectuat cu 24 de ore înainte

test covid pcr

Autoritățile franceze au modificat condițiile de intrare în țară pentru românii care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19. Astfel, călătorii români trebuie să prezinte fie un test PCR, efectuat cu 24 de ore înainte, fie dovada trecerii prin boală.

Anterior, testele PCR aveau o durată de valabilitate de cel mult 72 de ore, iar cele antigen – de cel mult 48 de ore. Acum este nevoie de test PCR realizat cu 24 de ore înainte. În ceea ce privește certificatul, acesta trebuie să ateste trecerea prin boală într-o perioadă cuprinsă între 11 zile și cel mult șase luni anterior intrării pe teritoriul Republicii Franceze.

„Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt în continuare exceptați de la această măsură. MAE amintește că, potrivit măsurilor adoptate de autoritățile franceze, persoanele vaccinate cu schemă completă, cu un vaccin autorizat de către Uniunea Europeană și care au vârsta de peste 12 ani, nu trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID–19. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin șapte zile de la a doua doză cu vaccinurile care se fac în doză dublă, 28 de zile de la doza pentru vaccinul în doză unică Johnson & Johnson și șapte zile de la doza efectuată în cazul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru care, în Republica Franceză, este necesară o singură doză”, transmit reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Totodată, autoritățile franceze au comunicat că sunt acceptate drept certificate doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală sau rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen doar certificatele care conțin un cod QR și care sunt redactate în limba statului în care au fost emise și în limba engleză.

„Toate persoanele, inclusiv copiii care călătoresc în Republica Franceză trebuie să prezinte companiei de transport sau la trecerea frontierei o declarație pe proprie răspundere prin care atestă că nu prezintă simptome specifice COVID-19 și nu au cunoștință să fi fost contact al unui caz confirmat”, mai transmite MAE.

Declarația poate fi descărcată de pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/